İpler Schalke'nin elinde

Bizim Süper Muazzam Lig’imiz, 18 takımdan oluşuyor, Galatasaray lider. İkinci Fenerbahçe ile puan farkı 6.

Haberin Devamı

Aynen rakibin Schalke’nin yer aldığı Alman Ligi de 18 takımdan oluşuyor. Şu anda 9. sıradalar. Ve birçok problemleri var. Maça çıkmadan evvel öyle bir hava estirildi ki neredeyse Galatasaray iki maç oynamadan bu Schalke’yi geçecek. Daha ilk maçta tokadı yiyen Galatasaray oldu. Tabii ki bunun rövanşı var. Orada her şey değişebilir. Ama artık turun ipi Schalke’nin elinde. Burak mükemmel bir gol attı. Ama aynı Burak, Drogba’nın rakipten çaldığı topta ofsaytta kaldı. Böyle pozisyonlar sekiz-on maçta bir gelir. Atarsan geçersin, atamazsan çakarsın. Schalke Galatasaray’a göre çok daha akıllı oynadı, hem sahayı iyi kullandı, hem de rakibi.

Zemin hazır değil

Maçın direksiyonu Schalke’nin elindeydi, Galatasaray’ın değil. Galatasaraylı futbolcular Almanların hafife alınmayacak bir takım olduğunu anladılar ama artık golü yemişlerdi. Sonra zaten toparlayamadılar. Galatasaray Stadı’nın zemini böyle maçlara hazır değil. Yapılan ilk zeminde futbolun haricinde başka şeyler yapmaya kalkarsanız sonucuna katlanacaksınız. Drogba, Galatasaray takımının içinde erimiş pozisyonda değil. Posta pulu gibi yapışmış durumda. Ama yine de faydalı şeyler yapmaya kalktı. Sneijder ondan daha evvel gelmesine rağmen çok daha uyumsuz. Eboue yedek, Sabri oynuyor. Yani Galatasaray takımında saz heyetinin henüz akordu ahenkli değil. Ayrı telden sesler çıkıyor.

Haberin Devamı

İskoç hakem idare etti

Her şeye rağmen rövanşta Galatasaray’ın mutlak söyleyeceği şeyler vardır. Ama sarı kırmızılı futbolcuların şunu unutmamaları gerekir. Rakip takım Almanya’da oynuyor ve çok tecrübeli bir takım. İskoç hakem pozisyonları çomaklamadan idare etti. Ama maalesef televizyondan maçı anlatan arkadaşımız bizim gördüklerimizle kendi yorumlarını beynimize sokmaya çalıştı ve rahatsız etti.

NOT: Türkiye Ligi’nde futbolcular çoğu zaman saçma sapan sarı kartlar görüyorlar. Galatasaray’ın yediği golde futbolcunun biri sarı kart görmeye karar verseydi ve görseydi maçın neticesi böyle mi olurdu? Ondan sonra da çıkıp kimse profesyonellikten bahsetmesin.

Yazarın Tüm Yazıları