Institut mezunları İstanbul’da

İsviçre’nin Lozan şehrinde 1880’de kurulan 127 senelik dünyaca tanınan "Institut Le Rosey" okulu mezunları İstanbul’da toplanıyorlar.

Okulun Türk mezunları ve onların yurtdışından gelecek olan arkadaşları cuma gecesi önce mel’S’de yemek yiyecek ardından Reina’da eğlenecekler. Okulun mezunları arasında Kemal Derviş, Zeki Yamani’nin oğlu Hani Yamani, Adnan Kaşıkçı’nın oğlu Muhammed, Fransa eski Cumhurbaşkanı Mitterrand’ın yeğeni Maxime, Dodi El Fayed, Aga Han, Lüxemburg dükü Gaillaume, Roger Moore’un oğlu Geofry Moore, John Lennon’ın oğlu Ono da var.

"Institut Le Rosey"in Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Murat Çeliker bu özel gece için öğrencilik zamanlarından arkadaşlık ettikleri isimleri de İstanbul’a davet etmiş. Roger Moore’un oğlu Geofry, bu davete olumlu yanıt vermiş. Nişantaşı’ndaki Butik Otel Riva’nın sahibi olan Murat Çeliker, Türkiye’nin İsviçre Başkonsolosu Andre Brohy ve Rosey in Aiar Vakfı müdürü Jaque Bounin’in de bu özel gecelerinde hazır bulunacaklarını söyledi.

"Institut Le Rosey"in mezunları arasında Melda Kamhi ve Süreyya Yalçın da bulunuyor. New York’ta yaşayan Melda Kamhi bu geceye katılmak için iki gün önce İstanbul’a geldi. Amerika’da bulunan Süreyya Yalçın’ın ise yarın İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Anneanne ve dedeyle yemek

Nurettin Hasman, sevgilisi Eda Taşpınar’la önceki gece Tarabya’daki Kıyı balıkçısındaydı. Eda Hanım’ın anneannesi ve dedesiyle birlikte yemek yerlerken gördüğüm Hasman’ın sağlığına kavuştuğunu fark ettim. Geçtiğimiz yaz aylarında belindeki ağrılar yüzünden sıkıntılı günler geçiren Hasman sigarayı da azaltmış.

Loft’ta karşılaştılar

Fenerbahçe’nin 100. yıl etkinlikleri nedeniyle ünlü piyanist Fazıl Say tarafından bestelenen ’Fenerbahçe Senfonisi’nin prömiyeri önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Konseri izleyenler arasında Say’ın sevgilisi Hande Ataizi de vardı. İkili, konser sonrası Kongre Sarayı’nın altındaki Loft restorana geçti. Aynı restoranda Ataizi’nin 24 saat evli kalarak magazin literatürüne girdiği eski eşi Fethi Pekin’le eşi Zeynep Dereli de vardı. İkili birbirini görmezden gelerek yemeklerini yedi.

Reina’da kaldı

5 yıldır Mehmet Koçarslan’ın sahibi olduğu Reina’nın işletmeciliğini yapan Ali Ünal, Sortie’nin sahibi Erol Kaynar’dan teklif almıştı. Sortie’nin işletmeciliği için teklif alan Ünal, Koçarslan’la problemlerini hallettiğini söyleyerek Reina’da kaldı. Kendisine teklif götüren Erol Kaynar’a teşekkür ettiğini ve bu durumu uygun bir dille kendisine anlattığını söyleyen Ünal, "Reina’ya emeğim çok, benim evladım gibi. Bırakıp gitmenin çok zor olacağını biliyordum" dedi.

Çok beğendi

Elif Dürüst, önceki gece Fazıl Say’ın Fenerbahçe Kulübü’nün 100. yılı nedeniyle bestelediği eseri dinlemek ve Say’ın mini konserini izlemek için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaydı. Konserin ardından Loft restorana geçen Elif Hanım, arkadaşı Esra Dinçkök’e besteyi çok beğendiğini söylüyordu.

Kokosh eski yerinde

Kokosh, bu sene bir ay için Levent’te hizmet verdikten sonra eski yerine geri döndü. Pera Palas Oteli’nin karşısındaki mekanda Pınar&Cihat ikilisi, Bircan ve Yeliz sahneye çıkıyor. Ergun Yıldız’ın işletmeciliğini üstlendiği mekanda ayrıca 15 günde bir alaturka geceleri de yapılacak ve ünlü isimler sırayla sahne alacak.

İncecik olmuş

Önceki gece Tarabya’daki Kıyı adlı balıkçıdaydım. Önce Osman Merzeci girdi içeri. Arkadaşlarının masasına oturdu. Gözlerim eşi Serra Hanım’ı ararken kapıdan lise öğrencisini andıran hoş bir kadın daha girdi. Osman Bey’in yanına oturduğunda anladım ki Serra Hanım’mış gelen. Serra Merzeci, inanılmaz derecede zayıflamış ve sıkı rejim sayesinde genç kız gibi olmuş. Serra Hanım’ın üç çocuk annesi olduğunu hatırlatayım.
Yazarın Tüm Yazıları