Ülkemdeki her yörenin mutfağını severim ama başıma tabanca dayasanız ve “Tercih belirt” deseniz depremin en çok etkilediği bölgeler ağır basar... Humusçu İbrahim Usta o güzelim bakla ezmesine nasıl da sevgisini katıyordu... PÖÇ Kasabı ve Kebap Salonu’nun tepsi ve kâğıt kebapları, yörenin gelişmiş damak zevki kadar buranın sahibinin güzel kalbinin ve biz müşterilere olan saygısının ifadesi değil miydi? Leban’daki humus ve maklubenin müthiş lezzeti, yörenin kozmopolit kültürünün gastronomik alanda ifadesi değil miydi? Yöresel mutfak demek koca bir kültür demek. Barınma, beslenme ve iş bulma gibi acil sorunları çözdükten sonra kaybolma tehlikesinde olan kültürleri yeniden canlandırmak hepimizin boynunun borcu...
#AntakyaTürkiye’ye örnek olan önemli hizmetlere imza attıklarını söyleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Tasarruf yaptık, ancak hizmette tasarruf yapmadık. Tüm imkânlarımızı Kahramankazanımız için seferber ettik ve etmeye devam edeceğiz. Kahramankazanımız Ankara’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” dedi.
#Gazetehaberleri