Her ilçemiz ayrı bir güzel

Güncelleme Tarihi:

Her ilçemiz ayrı bir güzel
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:00

Polatlı, Türkiye’nin 2. en büyük tahıl ambarı özelliğini taşıyor. Çubuk tuşru, Beypazarı da 80 kat baklavasıyla biliniyor.

ANKARA’nın 17 ilçesinden her biri kendine özgü özellikleriyle dikkat çekiyor. Çubuk turşu ve vişnesiyle, Beypazarı 80 kat baklavası ve havucu, Güdül leblebisi, Ayaş dutu ve domatesi, Kazan kavunu, Kalecik ise meşhur üzümü Kalecik Karası ile biliniyor.

80 KAT BAKLAVA: Ankara’ya 87 kilometre uzaklıktaki Beypazarı kurusu, yaprak sarması, 80 kat baklavası, güveci, havucu, maden suyu ve tarihi evleriyle dikkat çekiyor. Beypazarı, tarihi evleri ve el sanatlarıyla son yıllarda büyük ilgi görüyor. Ayrıca Eğriova ve Benli yaylaları da doğa harikası.

ORMAN ZENGİNİ ÇAMLIDERE: Ankara’ya 108 kilometre uzaklıktaki Çamlıdere, ormanları ve sayfiyelik alanlarıyla ünlü. Çamkoru mesire alanı ve Benli Yaylası ilçe sınırları içinde bulunmuyor. Gölbaşı’na, Mogan ve Eymir gölleri ayrı bir zenginlik katıyor. Sevgi Çiçeği de dünyada sadece Gölbaşı’nda yetişiyor.

LEBLEBİSİ ÜNLÜ: Ankara’ya 90 kilometre uzaklıktaki Güdül’ün merkezinde ünlü Güdül leblebisi üretiliyor. İlçe merkezinde bulunan 20 adet leblebi imalathanesinden Türkiye’nin dört bir yanına leblebi gönderiliyor.

KALECİK KARASI: Ankara’nın kuzeydoğusunda yer alan Kızılırmak’ın geçtiği bu ilçede Kalecik Karası yetişmekte ve bu üzümden dünyaca ünlü kırmızı şarap üretiliyor. Başkentin "oksijen deposu" olarak adlandırılan Kızılcahamam ilçesinde, Soğuksu Milli Parkı bulunuyor. Ayrıca ilce kaplıcalarıyla da ünlü.

ŞEREFLİKOÇHİSAR: Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, başkente 150 kilometre uzaklıktaki Şereflikoçhisar sınırlarında bulunuyor. ANKARA (AA)

Çubuk turşusuyla ünlü

ANKARA il merkezine 38 km uzaklıktaki Çubuk, Ankara’nın ve Türkiye’nin belli başlı turşu merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor. İlçede hemen her meyve ve sebzenin turşusu yapılıyor. Turşuseverlerin damak tadına hitap eden, tek üründen ve karışık olarak hazırlanan turşular başkentte satıcıların raflarını süslüyor.

Başkent’in tahıl ambarı Polatlı

ANKARA’ya 76 kilometre uzaklıktaki Polatlı, Türkiye’nin ikinci büyük tahıl ambarı olması dolayısıyla en aktif tahıl borsalarından birine sahip.

İlçede buğday, arpa, şeker pancarı, kavun ve soğan yaygın şekilde üretiliyor. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli aşamalarından Sakarya Meydan Savaşı Polatlı toprakları üzerinde yaşandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!