İçsel seyahatlere çıkılacak

Bugün Ay Yay burcunda ve sabahın erken saatlerinde Merkür’ü uyandıracak.

Öğleden sonra ise Neptün’ün hayal enerjisini harekete geçirecek. Bu konum özellikle sanatsal faaliyetlerde bulunanlar için çok verimli çalışmaların ortaya çıkacağını işaret ediyor. Günün ilerleyen saatlerinde ise Jüpiter’i harekete geçirecek ve ayrıntılar büyürken yabancı kültürler, felsefe ve uzaklara gitmek için seyahat arzuları uyanacak. Fiziksel olarak yabancı diyarlara yolculuklar yapılabileceği gibi gökyüzünün bu konumu içsel seyahatler yapılabileceğini de işaret ediyor. Belki bu yolculuk rüyalarda olabilir, belki de bir çeşit meditasyon yaparak gerçekleştirilebilir.

Öfkenizi kontrol etmeyi öğrenin (3)

Hasta olmak istemiyorsanız, öfke duygunuzla başa çıkmayı öğrenmelisiniz. Bunu yapabilmek için öncelikle şunu bilmelisiniz ki, hiçbir şey sağlığınızdan daha önemli değildir. Uğrunda ölecek kadar büyük bir idealiniz yoksa, ölmenin de anlamı yok. Hatta idealinizi gerçekleştirmek için de sağlıklı ve hayatta olmak gerekir.

Hayatta sağlıklı olmaktan daha değerli bir şey olmadığını bildiğiniz halde kendinizi kaptırdığınız öfkenin altında ezilirken bunu anlamak pek kolay değil. Sadece her şey olup bittikten ve fırtına dindikten sonra hasar değerlendirmesi yapar gibi kendinizi ve olayı değerlendirebilirsiniz. Ve sonuç, hiç de iç açıcı olmayacaktır. Üstüne bir de pişmanlık duygusu binecektir.

Halbuki öfkelendiğiniz zaman açığa çıkan yüksek potansiyelli enerjinizi yapıcı yönde kullanacak olursanız, imkansızı başarabilme potansiyeliniz olduğunun farkına varacaksınız. Fakat ne yazık ki, bu enerjiyi ancak öfkelendiğiniz zaman açığa çıkarabiliyorsunuz.

Durup dururken ve ortada hiçbir neden yokken öfke anında kırıp döktüğünüz, ortalığı yangın yerine çevirdiğiniz bu büyük enerjiyi kullanmayı bilemiyorsunuz. Hatta bütün bunları gerçekleştiren enerjinin farkında bile değilsiniz.

Şimdi öfke anında büyük bir enerjinin açığa çıktığını öğrenmiş bulunuyorsunuz. Peki hala yıkıcı yönde kullanmanız mı, gerekiyor. Madem böyle bir enerjiye sahipsiniz, neden kendinizi yok etmek için kullanasınız ki...

Yok etmek ile var etmek, aynı güç. Aynı kalitedeki enerjiye gerek vardır ve siz seçim yaparsınız. İsterseniz bu enerjiyi yok etmek için, isterseniz var etmek için kullanırsınız. Yok edici enerjiye sahip olan kişi aynı zamanda var edebilmek potansiyeline sahip olan kişidir.

Fakat ne yazık!

Bunu bilmeden yaşamak ve sadece yok etmek için kullanmak, çok yazık! Üstelik yok ettiğiniz şeylerle birlikte kendinizi de yok ediyorsunuz. Şayet böyle bir gücünüz varsa, hemen dikkatinizi kendinize yöneltin ve kendinizi var edecek hedefler belirleyin. Sonra da bu enerjinizi hedefinize ulaşmak için kullanın.

Öfke anında çıkardığınız ölümcül enerjiyi yaşam enerjisine dönüştürün ve yaşayın.

Kendinizle birlikte sevdiklerinizi de yaşatın.
Yazarın Tüm Yazıları