Hoşgeldiniz majesteleri

Avustralya Açık’ın iddialı ismi İsviçreli raket, Romen tenisçiyi yendiği maç sonrası, “Ben buna alışığım. Daha önce de beni önemli kişiler izledi” dedi.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA Açık’da “Majesteleri” buluştu.. Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık 2. tur mücadelesinde, erkeklerde dünyanın bir numaralı raketi Roger Federer, Romen tenisçi Victor Hanescu’yu 6-2, 6-3 ve 6-2 yenerek, 3. tura yükseldi. Maçı 8 ace ve 52 winner ile tamamlayan Federer, 3. turda İspanyol Albert Montanes ile eşleşti.
Beni onurlandırdı
Federer’i izleyenler arasında Britanya Prensi William da vardı. Mücadele sonrası Prens William’ı selamlayan Federer, “Majesteleri hoş geldiniz” dedi. Avustralya Açık’ta 4 şampiyonluğu bulunan 5. tenisçi olmak için mücadele veren 28 yaşındaki raket, bu tür olaylara alışık olduğunu söylerken, “Benim bir çok maçını önemli kişiler izledi. Prens William’ın da gelmesi beni ayrıca onurlandırdı” dedi.
Erkeklerde günün ilgi çekici olayı, 3 sporcunun 2-0 geriden geldikleri  maçları 3-2 kazanmaları oldu. Baghdatis, Monaco ve Montanes, 2-0 yenik düştükleri  maçları 3-2 kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Şenoğlu elendi

AVUSTRALYA Açık çift bayanlar ilk turunda İpek Şenoğlu ile Kazak partneri Yaroslava Shvedova, Tayvanlı Chia-Jung Chuang ve Çek Cumhuriyeti’nden Kveta Peschke ikilisine 6-0 ve 7-5’lik setlerle, 2-0 mağlup oldu.

Kardeşler tutulmuyor

Avustralya Açık’ın son şampiyonu Serena Williams, 19 yaşındaki Çek Petra Kvitova’yı 6-2 ve 6-1’lik setlerle 2-0 yendi.Venüs Willams da rakibi Sybille Bammer’i 6-2 ve 7-5’lik setlerle 2-0 yenmeyi başararak üçüncü tura adını yazdırdı.

Yazarın Tüm Yazıları