Hoşgeldin Ahmet

DÜN akşamki oyuna bakıyorum, bir de geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ı hatırlıyorum. İki Beşiktaş arasında gece-gündüz farkı var. Futbolda bir haftada bir takım bu kadar değişemez. Demek ki Rıza’dan zılgıtı yediler.

Dün ben takımda futbolu kulak arkasında hisseden bir tek oyuncu görmedim. Hepberaber oyuna sarıldılar, beraber düşündüler, beraber oynadılar. Futbol takımları bunları bir araya getirdiğinde dünkü oyunun skorundan başka skor olmaz. Büyük takımsan böyle oynayacaksın.

Ahmet Dursun’a, ‘hoşgeldin’ diyorum. Ben Diyarbakır maçında da beğenmiştim ama dile getirmemiştim. Günübirlik kalır diye askıda tutmuştum. Hiç de öyle değilmiş. Ahmet öyle bir seviyeye gelmiş ki, Milli Takım’da da düşünmek lazım. Ben Ahmet’i, Beşiktaş’ın yeni transferi olarak görüyorum. Hoşgeldi, sefa geldi.

Toraman hata yapmıyor

Carew
’in de attığı iki muhteşem gol var. Gollerden önce kaçırdığı gol, kaçmamalı. İncelerini yaptı, kalınında sınıfta kaldı. Ama oyunun iyi oyuncularından biriydi. Carew, böyle etkili oynarsa, Beşiktaş’ın işini kolaylaştırır.

Toraman dün akşam sıfır hata ile maçı bitirdi. Bu çocuk çok genç ve Beşiktaş’ın en az 10 senelik oyuncusu. İlk geldiği gibi değil, duracağı yerleri biliyor, pozisyon hatası yapmıyor. Hava toplarında iyi, yer toplarında da yatıp kalkmayı iyi biliyor. Beşiktaş’ın yediği gol, dün akşamki oynanan oyuna pek yakışmadı. Öyle gol yenmez.

Enteresan düdükler

Maçın hakemi enteresan düdükler çaldı, kartlar gösterdi. İlk yarıda İbrahim Akın’a gösterdiği sarı kart, fiyasko. Tabii ki penaltı yok, sarı kart da yok. Çünkü aldatma yok. İkinci yarı Carew’e yapılan yüzde bin penaltı. Onu es geçti, olmayanı çaldı. İkinci verdiği penaltıda hareket onsekiz dışında. Rakibe tabii ki sarı kart var, ama ceza sahası içinde yapılan olay, penaltı değil. O, kızartma düdüğü. Bir hakem yaptığı hatayı, başka bir hata ile kapamaya çalışıyorsa, ben de ona ‘sen ayıp yaptın’ diyorum.

Ankaragücü takımı ligde sıkıntılar içinde. Ama dün akşam bundan iyisini yapacak güçleri yoktu. Beraberliği yakaladıklarında bile kazanacaklarına inanmadılar. Öyle de oynadılar. Bundan sonra da böyle oynayacaklarsa ligde işleri zor.
Yazarın Tüm Yazıları