Hocaefendi

AKP hükümeti, hocaları ve ustaları Necmettin Erbakan’a çok büyük bir kıyak yaptı.

Kişiye özel yasa çıkardı.

Dünyanın hiçbir "hukuk devletinde" böyle bir uygulama olamaz. Adamına göre yasa çıkarılmaz.

Necmettin Hocamız geçmişte Refah Partisi’ne verilen Hazine yardımını iç etmekle, sahte ve düzmece faturalarla bu parayı devletten kaçırmakla suçlandı. Yargılandı, suçlu bulundu, hapis cezası aldı.

Ayrıca ekibiyle birlikte 11 trilyonu devlete ödemesine karar verildi.

Hocamız şimdi indirilmiş hapis cezasını evinde çekecek! Yaklaşık 11 ay evinde kalacak. Konuklarını kabul edecek, gerekli olduğunda izin alarak evinden dışarıya çıkacak, telefonla konuşacak, hatta Altınoluk’taki yazlığına gidebilecek.

Ödenmesi gereken 11 trilyona gelince, o konuda hiç kimseden, kişiye özel yasa çıkaran hükümetten ses yok! Paranın nasıl geri alınacağı bilinmiyor!

* * *

Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP iktidarı ustalarına, kendilerini yetiştiren hocalarına, feyz aldıkları, ilkelerini savundukları hocaefendilerine son bir iyilik gösterisi sergilediler... Ve haber gönderdiler:

"Hoca bizden bu kadar!"

Onlar bir süredir "biz değiştik" diyorlarsa da inanmayın. Değiştikleri falan yok. Sadece siyasetin tapusunu hocaefendilerinden, kendilerini yetiştirip bugünlere ulaştıran ustalarından kendi üzerlerine devraldılar. "Sen yaşlandın, bu işleri bize bırak" dediler.

Geçenlerde Hüsamettin Cindoruk’a sormuşlardı:

"Sizce Necmettin Erbakan ile Recep Tayyip Erdoğan arasında herhangi bir fark var mı?"

Yanıtı ilginçti:

"Sadece yaş farkı var!"

EĞİTİM!

Senirkent, Isparta’nın ilçesi. Bu ilçenin yerel haberlerle çıkan bir de gazetesi var. Senirkent Yükseliş. Gazetede ilginç bir haber:

"İlçemizdeki okullarda görev yapan öğretmenlerden 2005 yılında başarılı ve özverili çalışmalara imza atan eğitimcilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak tarafından teşekkür belgesi verildi.

Yükseliş İlköğretim Okulu’ndan Hüseyin Çaylak, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Uğur Çaylak, Senirkent Çok Programlı Lisesi’nden Betül Çaylak, Ali Osman Yurtsever, Derya Uğur..."

Allah Allah, ilçenin teşekkür belgesi dağıtan Milli Eğitim Müdürü ile teşekkür belgesi alan ilk üç öğretmenin soyadları aynı!

Biraz kurcaladım, ortaya yine siyaset, yine AKP çıktı!

Peki kim bunlar?

Senirkent Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan Ceylan Çaylak, son yerel seçimde AKP’den belediye başkan adayı oldu. Bu nedenle görevinden istifa etti. Ancak bu ilçemizde seçimi MHP kazandı.

Hükümet bunun üzerine yeniden göreve dönen Ceylan Çaylak’ı terfi ettirip İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptı. Bundan sonra olaylar hızla gelişti.

Ceylan Bey’in eşi Betül Çaylak, lise müdürü oldu.

Ceylan Bey’in amcaoğlu Hüseyin Çaylak, ilköğretim okulu müdür yardımcısı oldu.

(Öteki amcaoğlu Uğur Çaylak, daha önceki görevi olan ilköğretim okulu müdürlüğünde kaldı.)

Bu işlerin içinde siyaset, AKP’cilik olabilir mi? Olamaz, olamaz!

Bugün size bir ilçemizden rastlantılarla (!) dolu bir örnek verdim.

Türkiye genelinde neler olup bittiğine siz karar verin.

* * *

Emin Çölaşan’ın notu:

Sevgili okuyucularım, bana sürekli yazıp bazı olaylardan yakınıyorsunuz. Particilik, torpil, haksızlık, usulsüzlük, yolsuzluk... Bu tür olayları araştırmak, doğrulatmak zorundayım. Çoğunuz isminizin ortaya çıkmasından haklı olarak çekiniyorsunuz. Ancak bana ilettiğiniz her mesaj, benim namusuma emanettir. İsminizi benden başka hiç kimsenin bilmesi mümkün değildir. O nedenle, varsa belge gönderin. Ayrıca mesajınızda açık isminizi (ve özellikle rica ediyorum) telefon numaranızı mutlaka bildirin ki, size ulaşabileyim. Teşekkür ederim.
Yazarın Tüm Yazıları