Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Hızlı hamleler

Evinizi bugüne kadar süslemediyseniz, yeni yıla üç gün kala kolay bir şekilde kutlama havasına sokun. İşte size basit ama etkili fikirler.

Haberin Devamı

Detaylarla oynayın

Büyük avizelerinizi şerit şeklinde kestiğiniz kurdelelerle süsleyip uçlarına küçük çiçek topları ya da ağaç süsleri bağlayabilirsiniz. Her bir konuğunuz için, tabağının önünde durmak üzere ufak saksılar içinde kibrit, maytap ve konfetiler hazırlayabilirsiniz. Masanızın tam ortasına yılbaşı süslerinden bir aranjmanı kendi hayal gücünüze göre tasarlamanız da mümkün.

İskoçya’ya yolculuk

Geleneksel İskoç giysisinin en temel elemanı olan ‘kilt’lerden çalacağınız ekose desenini kullanıp, evdeki mevcut tüm ekose tekstil ve örtülerden yararlanarak süsleme yapabilirsiniz. Yapacağınız tek ilave, çam iğnelerinden hazırlanmış çelenkler, sofra aksesuarları ve kokina dalları olmalı. Gayda müziği de bulursanız dekor tamamlanır.

Ağaç lambader

Haberin Devamı

Önce duvara ince yapışkan bantlar ya da tebeşirle basit bir çam ağacı formu çizin, sonra bu çizimi iki boyutlu olarak boncuk ve ışık dizileriyle boydan boya süsleyin. Tercihen yassı formlu süslerini asarak lambader görevi de görecek farklı bir ağaç yaratmış olursunuz.

Bir kış masalı

Lacivert kış gecelerini aydınlatacak fenerlerin asıldığı ağaçlar misafirleri evinize yönlendirecek bir şifre olarak kullanılabilir. Pencereden gözüken herhangi bir ağaç dalını da bu şekilde ışıklandırabilirsiniz.

Dağda mıyım, evde mi?

Yeni yıla girmek için bir şale ortamından daha sıcağını düşünmek zor. İyi haber, benzer bir atmosferi salonda da yaratabilirsiniz. Çok sayıda beyaz mum, ahşap hayvanlar, kozalaklar ve belki de etrafa serpiştirilmiş yapay kar taneleri... Sıcak tarçınlı şarabı da unutmamalı.

Lezzetli renkler

Misafirleriniz için yemek listesini yaptınız, sıra tatlıda. Rengârenk yuvarlak makaronlara ne dersiniz? İşin sırrı, onları yılbaşı ağacı formunda dizdirmekte. Bir metre boyunda büyükçe bir makaron-ağacı masanızın ortasına yerleştirip yeni yıla ağız tadıyla girebilirsiniz!

Yazarın Tüm Yazıları