Helal sana Abdullah

OĞUZ Çetin, 7 puan kayıptan sonra ideale yakın sistemini oturtmak üzere.. Bir kere, iki forvet kesinlikle şart..

Ama, Rebrov'un da Vladimir'in de F.Bahçe'nin aradığı forvet tipi olduğu tartışılır.. Sarı lacivertlilere fizik gücü yüksek, ön direk-arka direk yapan, yıpratıcı forvetler gerek.. Bence, ne Rebrov ne de Vladimir bu özelliklere sahip.. Forvetin arkasında serbest oynayan iki adam Ceyhun ve Tuncay ile defansif özellikleri yüksek Kemal var. Kemal, hem ön libero Johnson'a yardımcı oluyor, hem de top kazanıldığında Ceyhun ve Tuncay'a destek veriyor. Ancak, özellikle kötü bir gününde olan Ceyhun takım hücumdayken çok top eziyor ve G.Antep'in tehlikeli kontrataklarının çoğu buradan gelişiyor.

Savunmanın aleyhine söylenecek hiçbir şey yok. Zoran ve Ümit, ortada hatasız oynuyor. Takımın en başarılı oyuncuları ise, defansın sağ ve sol kanadında yer alan Hakan Bayraktar ile Abdullah.. Hem hücumda, hem de savunmada dört dörtlükler.. F.Bahçe, Fatih'in cezasını indirmek yerine 5 maça çıkartmaya çabalasa, çok daha yerinde olur. İyi ki cezalı da, Hakan Bayraktar'ı burada denediler. Ya Abdullah? 3-5-2'de takımın dikeniydi, 4'lü savunmaya geçince F.Bahçe'nin ‘‘gülü’’ oldu. Helal sana Abdullah.. İkinci baharını yaşıyorsun, lütfen bunu iyi değerlendir..

Oksijen çadırından çıktı

G.Antepspor, F.Bahçe karşısında ezik oynamadı. Ancak, özellikle savunmada inanılmaz hatalar yaptı. Kendilerine büyük umutlar bağlanan Alper ile İbrahim, kırmızı siyahlıların yenilgisinde başroldeydi. Savunmanın ortasındaki bu ikilinin Tuncay'ın attığı ikinci gole katkısı, en az F.Bahçeli futbolcu kadardı.

F.Bahçe, bu galibiyetle şimdilik ‘‘oksijen çadırından’’ çıktı. Denizli deplasmanına dek açık havada dolaşacak ve rahat nefes alacak. ‘‘Haftaya gene komaya girer mi?'' diye sorarsanız, bunu Türkiye'de bilecek bir Allah'ın kulu olduğuna inanmıyorum. Ne de olsa F.Bahçe bu.. Nereden eseceği belli olmaz!
Yazarın Tüm Yazıları