Hayat Erbabı

Bir ayağımız ham çarık, bir ayağımız dijital. Ama dert derttir; reel-sosyal ayrımı tanımaz...

Haberin Devamı

Madem Facebook’ta avlanacak kadar çaresizsin....

Soru: Pek sosyal bir tip değilim. Son üç-dört yıldır yeni insanlarla tanışmamın tek bir yolu var: Facebook. Fakat kimle konuşsam buluşunca hüsranla bitiyor. Herkes en şahane fotoğrafını paylaşıyor, mesajlaşırken en tatlı cümlelerini söylüyor fakat buluşunca tam bir hayal kırıklığı. Sizce ne yapsam? (Serpil S., İzmir)

Yanıt: Facebook’a baktım bir sürü Serpil var, hangisi sensin bilemedim. Bulabilseydim şuna bakacaktım: Acaba sen nasıl bir fotoğraf koydun? Kendin için neler yazdın? Şunu söyleyeyim ki bu normal bir şey. Baksana, Hasan Cemal bile hâlâ ilkgençlik yıllarında çektirdiği bir fotoğrafı koyuyor köşesine. Bunu böylece kabullenmelisin. Madem Facebook’ta avlanacak kadar çaresizsin, bunu da sineye çekiver canım.

Haberin Devamı

İşte kaçılması gereken sevgili tipi!

Soru: Sevgilim bir teknoloji bağımlısı! İlişkimizin tüm detaylarını, pozlarını Twitter’da, Instagram’da paylaşmaya bayılıyor. “Kızım tweet atacağına arasana beni” diyorum. İçinden böyle geliyormuş, sürekli benimle iletişim halinde olmak istiyormuş. Gerçekten içinden mi geliyor, yoksa poz mu yapıyor anlayamadım. (Fırat Ş., Ankara)

 Yanıt: Fırat, hemen kaç oradan!

Yazarın Tüm Yazıları