Güvenli annelik için

Dünyaca ünlü mücevher ve saat markası Cartier, mağazalarının bulunduğu ülkelerde her yıl 11 Haziran’da “Love Day” adlı bir organizasyona imza atıyor.

Haberin Devamı

Ülkemizde ilk kez geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Love Day”in bu yılki adresi ise Rahmi Koç Müzesi... Vehbi Koç önderliğinde kurulan Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) ile işbirliği içerisinde, Cartier Türkiye Genel Müdürü Alessandro Patti ve TAP Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Caroline Koç’un ev sahipliğinde yapılacak organizasyonda sınırlı sayıda tasarlanan “Love Charity Bracelet” (Love Yardım Bileziği) satışa sunulacak. Elde edilecek gelirin bir bölümü, TAP Vakfı’nın Güvenli Annelik Projesi’ne aktarılacak.

Avukat eşi mağaza açtı

Sosyetenin ünlü avukatlarından Okan Fenercioğlu’nun eşi Nuray Hanım, iş hayatına atıldı ve Nişantaşı’nda bir mağaza açtı. Teşvikiye Karakolu’nun 10 metre ilerisinde hizmete giren C’art adlı mağazada, her türlü hediyelik eşya bulmak mümkün. Geçtiğimiz hafta Bodrum’daki Kempinski Otel’de gördüğüm Nuray Fenercioğlu, otelin genel müdürü Axel Ludwig ve eşi Fitna Abu-Saad’a mağazasında satılan 785 çeşit ürün hakkında bilgi veriyordu.

Erken teşhis hayat kurtarır

Haberin Devamı

Esentepe’de bulunan Astoria Alışveriş Merkezi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Astoria, “Kanserde erken teşhis hayat kurtarır” sloganından yola çıkarak, dünyada her 3 dakikada 1 kadına teşhisi konulan meme kanseri konusunda ziyaretçilerini bilinçlendirmek amacıyla düzenlenecek bir panele ve “Umut Perileri Sergisi”ne ev sahipliği yapacak. Serginin açılışı, bugün saat 12.45’te, alışveriş merkezinin giriş katında, konusunda uzman doktorların ve ünlü isimlerin düzenleyeceği panelle birlikte yapılacak. Sergide yer alan fotoğrafları çeken Bennu Gerede, projeye tam destek veren manken Sinem Güven, Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras’ın da katılacağı panelde, meme kanserinin erken teşhisinin önemi konuşulacak.

Senem’in İzz’i

Senem Çapa, halkla ilişkiler alanından sonra işletmeciliğe de el attı. Çapa, gurme annesi Melek Boz’dan da etkilenmiş olmalı ki, Arnavutköy’de bir meyhane açtı. Serdar Akın ile ortak açtığı mekâna “İzz” adını veren Çapa, daha şimdiden bir müdavim kitlesi oluşturmayı başardı. En iyi müşterileri ise yakın dostları Ayşe Engin ve Saba Tümer...

Kozanoğlu’na bikini sattı

Haberin Devamı

Sexy-S adını taşıyan mayo ve bikini markası ile moda dünyasında adından söz ettiren Seval Birinci, markanın yeni koleksiyonunu geçtiğimiz gün İstinye Park’taki Mendos mağazasında düzenlediği davetle tanıttı. Birinci’nin yeni ürünlerini görmeye gelenler arasında Neslihan Kozanoğlu da vardı. Kozanoğlu, iki adet bikini denedi, beğenince de ikisini birden satın aldı.

Mozaik sergisi

Meyçem Ezengin, Barış Manço Kültür Merkezi’nde sergi açıyor. Sanatçının mozaik çalışmalarının yer aldığı sergi, 24 Mayıs’ta açılacak. Mozaik eserlere ilgi duyan sanatseverler, sergiyi 29 Mayıs’a kadar ziyaret edebilir.

100. program heyecanı

İki yıl evli kaldığı işadamı Tunç Nazikoğlu’ndan boşanan İpek Tanrıyar, kendi ayakları üzerinde durmak için ekrana döndü ve TRT 2’de bir sağlık programı sunmaya başladı. Yapımcılığını Özlem Özdemir’in üstlendiği program, geçtiğimiz yaz “Yaz Sağlığı” adıyla başladı, kış aylarında da “Sağlıklı Günler” olarak devam etti. Yayının süreceğini söyleyen Tanrıyar, “Birinci yılı doldurduk. Haziranda 100’üncü programı yapacağız. O yüzden çok heyecanlıyım. Eğitici bir program hazırlıyoruz ve ben de bu programda çalışmakla işe yaradığımı hissediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bu bambaşka bir ‘Kutup Yıldızı’

“Genç Yetenekler” projesi kapsamında 46 ünlüden destek alınarak hayata geçirilen “Kutup Yıldızı” sergisinin halkla buluşmasına günler kaldı. Serginin açılış daveti 3 Haziran günü Aya ırini’de yapılacak.

Toplumsal gelişime katkıda bulunmanın başlıca yolu kültür ve sanattan geçiyor. Toplumumuzun ilerlemesi ve dünyada layık olduğu yere gelmesi açısından, kültür ve sanat yolunda atılan adımlar hayati önem taşıyor. Ve düzenlenen sosyal sorumluluk projelerine destek verenler, bu amaç doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

“Kutup Yıldızı” sergisi işte o projelerden biri... Fotoğraf sanatçısı Ebru Ceylan’ın da gönüllü olarak katıldığı bu proje için kendi alanlarında büyük başarılara imza atmış isimler objektif karşısına geçti. Ortaya çıkan fotoğraflardan ise bir katalog hazırlandı.

Haberin Devamı

KÜSAV’da sergilenecek bu katalogda yer alan isimler arasında Yaşar Kemal, Fazıl Say, Mehmet Okur, Tarkan, Cem Yılmaz, Dice Kayek, Nuri Bilge Ceylan, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Fahir Atakoğlu, Jale Yılmabaşar, Oktay Ekşi, Burhan Doğançay, Kenan Sofuoğlu, Semih Saygıner, ılber Ortaylı ve Ferzan Özpetek var.
Serginin 3 Haziran Çarşamba akşamı Aya ırini’de yapılması planlanan gala gecesi ise KÜSAV adına Çiğdem Simavi ve Caroline Koç’un destekleri ile gerçekleşecek.

Yazarın Tüm Yazıları