HGS ceza sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

HGS ceza sorgulama nasıl yapılır
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 10, 2016 13:55

Hızlı Geçiş Sistemi ile ilgili işlemleri online sorgulama yöntemi ile gerçekleştirebilmeniz mümkün. Peki HGS ceza sorgulama işlemlerini nasıl gerçekleştirebilirsiniz? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), Boğaz Köprüleri ve Otoyol geçişlerinde ödemenin kolayca gerçekleşmesini sağlayan bir sistem. Türkiye'de 17 Eylül 2012 tarihinden itibaren kullanılan bu sistem geçiş ücretlerini bakiyenizden otomatik düşürüyor. Ücretleri, gişelerde yer alan antenler aracılığı ile araç üzerindeki HGS etiketin algılanması ile gerçekleşiyor. Böylece gişelerde ödeme yapmak için duraksamadan hızlı bir geçiş sağlanmış oluyor.

Sistemde ayrıca gişelerden geçen aracın dört farklı açıdan görüntüsünü alınarak, sınıf ve plakasını tespit eden akıllı kameralar bulunuyor. Usulsüz kullanımlarda ya da bakiyeden kaynaklı sorunlarda sistem bunu otomatik kaydediyor.

HGS SORGULAMA Ä°ÅžLEMÄ°

Vatandaşlar, HGS aboneliğine ait herhangi bir ceza olup olmadığını öğrenme işlemlerini ve geçiş ihlali yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi için online olarak sorgulama yapılabiliyor. Ceza sorgulama işlemleri için PTT' ye bağlı "hgsmusteri.ptt.gov.tr " adresine giderek online sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Â

HGS ceza sorgulama nasıl yapılır

Sisteme giriş yapanlar ekranda doldurulması gereken yerlere gerekli bilgilere girilerek, aracın ceza bilgilerini anında sorgulayabiliyor. HGS ceza sorgulama uygulamasının amacı HGS sahibinin bakiye yetersizliğinden dolayı yapması muhtemel kaçak geçişlerde cezalı tarifeden ücret ödemesidir.

HGS müşteri hizmetleri sayfasından online olarak sorgulama yapılabildiği gibi 444 17 88 numaralı telefondan da HGS müşteri hizmetlerinden destek alabilmek mümkün.

 HGS ile ilgili E-Devlet Kapısı PTT hizmetlerinden de HGS geçiş ihlali sorgulaması yapılabiliyor. Sorgulama sırasında güncel HGS ceza borç bilgilerinin sorgulama işlemi gerçekleşebiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!