‘Erdoğan yakında PYD terör örgütü demeyecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Erdoğan yakında PYD terör örgütü demeyecek’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 22:17

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki 3-5 ay içerisinde çözüm sürecini tekrar başlatma ihtimali yüksek. Ayrıca PYD'ye 3 - 4 ay sonra 'terör örgütü' demeyecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Parti Meclisi üyesi Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile birlikte dün CHP Adana İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Erdal Aksünger, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, İl Başkanı Ayhan Barut ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Burada Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksünger, Türkiye'de çözüm sürecinin tekrar gündeme gelebileceğini de öne sürerek, şunları söyledi:

"Rıza Sarraf davası artık siyasi bir şantaj davasıdır, hukuki bir tarafı kalmamıştır bu işin. Göreceğiz ki Recep Tayyip Erdoğan Amerika'ya gidip döndükten sonra, şimdi onu düşünüyor. İran ile dünkü konuya baktığım zaman bunu daha iyi algılayabiliyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki 3-5 ay içerisinde çözüm sürecini tekrar başlatma ihtimali yüksek. Ayrıca PYD'ye 3-4 ay sonra terör örgütü demeyecek." Cihaner ise geleneksel devlet - hükümet ayrımının artık Türkiye için geçerli olmadığını düşündüğünü belirterek, “Önümüzde orijinal bir parti devleti sözkonusudur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!