E-karne ile notlar nasıl öğrenilir | E-Okul not sorgulama

Güncelleme Tarihi:

E-karne ile notlar nasıl öğrenilir | E-Okul not sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 14:51

Bakan Nabi Avcı'dan velilere karne uyarısı... 2014-2015 eğitim yılı yarıyıl karneleri heyecan yarattı. E-okul sistemindeki e-karne aracı ile karne notları internetten de öğrenilebiliniyor. Öğrencilerde ve velilerde karne telaşı artarak çoğaldı. Peki e-Karne sistemi ile karne notları nasıl öğrenilir? E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde öğrencinin okul ile ilgili tüm bilgilerini öğrenmek mümkün. E-Okul'a giriş yapmak için haberimize tıklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmeni yarıyıl tatili bugün başlıyor. Zayıf karne notları içinse uzmanlardan uyarılar geldi: Notlar ailece göğüslenmeli, ders çıkarılmalı, öğrenciler arasında kıyaslama yapılmamalı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez tüm öğrenciler için bir dersten aldıkları notu, sınıf ortalaması ile karşılaştırabilecekleri istatistiki bilgileri e-okul öğrenci notları sistemine ekledi. E-okul Veli Bilgilendirme Sistemiyle (VBS) veliler öğrencilerin sınav sonucu ve karne notunu sorgulayarak öğrenebilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkânsızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış.

-Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz
– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.
– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.
– Mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün
– OS ve Android uygulamaları geliştirildi.
– Artık giriş sayfasında, sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.
– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bu karneler, bu notların sadece çocuklarımızın değil hepimizin notları. O notların sorumluluğu bizde" dedi.

Haberin Devamı

E-OKUL TASARIMI YENİLENDİ

Öncelikle E-Okul sistemine girdiğinizde, karşınıza bir ekran gelecektir. Bu ekrandaki en üst kısma resimde gördüğünüz karakterleri girmeniz gerekecektir. Daha sonra 11 haneli T.C. numaranızı ve okulunuzun size vermiş olduğu öğrenci numaranızı girmelisiniz. ”Tamam” butonuna tıkladığınızda E-Okul sistemine giriş yapmış olacaksınız..

E-karne ile notlar nasıl öğrenilir | E-Okul not sorgulama

Haberin Devamı

"EĞİTİMDE PEK ÇOK DEĞİŞİKLİK OLUYOR. BUNDAN SONRA DA OLACAK"
Mesleki eğitimle ilgili yeni düzenlemelerin de bulunduğu bilgisini veren Bakan Avcı, "Yani hep deniliyor ya , ’eğitim yap boz tahtasına döndü’. Evet. Eğitimde pek çok değişiklik oluyor. Bundan sonra da olacak ve bundan en büyük payı da mesleki ve teknik eğitim alacak" dedi.

E-OKUL İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME İÇİN TIKLAYIN

Toplumsal beklentilere ilişkin bu mesajın bu okuldan verilmesinin önemli olduğunu bildiren Avcı, herkesin kendi öğrenciliğinden eğer 100 üzerinden not veriliyorsa, 50 ve üzeri notların öğrenciler tarafından alındığını, 50’nin altındaki notları ise öğretmenler tarafından verdiğini bildiğini anlattı.

Haberin Devamı

18 MİLYON ÖĞRENCİ KARNE ALDI

2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı, 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı. 15 Eylül 2014 tarihinde başlayan eğitim-öğretim yılı, bugün iki haftalık ara tatile girdi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, öğretmenlerinin elinden karnelerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!