'Bizde Ku Klux Klan Holokost olmaz'

Güncelleme Tarihi:

Bizde Ku  Klux Klan Holokost olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 22:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyanet Vakfı’nın Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde, “Bizim medeniyetimizin olduğu hiçbir yerde, DAİŞ olamaz, Boko Haram olamaz. PKK olamaz, PYD olamaz, YPG olamaz. Aynı şekilde, bizim medeniyetimizin olduğu hiçbir yerde Ku Klux Klan da olamaz, holokost da olamaz” dedi. Erdoğan törende özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

HİZMET VE ADANMA KILIFI ALTINDA

“TERÖR örgütlerinin pusuda beklediği bu dönemde çocuklarımıza, gençlerimize, genç kızlarımıza daha fazla sahip çıkmalıyız. Paralel yapıların hizmet ve adanma kılıfları altında nesillerimizi kendi kirli emellerine alet etmesine seyirci kalamayız. Ümmeti parçalayan, anneyi evladına, evladı annesine - babasına düşman kılan bu anlayışa seyirci kalamayız. Diyanet Vakfımızdan bu anlayışla Milli Eğitim Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile hareket ederek, çalışmalarını daha da yaygınlaştırmalarını bekliyoruz.
m Müslümanı terörist, İslam dünyasını terörün, cinayetlerin, kavgaların kaynağı olarak göstermeye çalışanlara karşı kendi değerlerimizle mücadele edeceğiz. Onlar masumları öldürebilir, biz daima masumların yanında yer alacağız. Onlar milyarlarca insanın mağduriyeti pahasına kendilerine bir refah düzeni kurabilir ama biz asla adaletten ayrılmayacağız. Onlar çıkarları için tüm dünyayı ateşe atmayı göze alabilir, biz iyiliğin yanında yer alacağız.
KAÇ KİŞİ GELECEK DİYE SORMADIK

Haberin Devamı

Sınırlarımıza dayanan Suriye’deki o mazlumlar, Irak’taki mazlumlara kapımızı açtıysak iyilik medeniyetinin mensupları olduğumuz için açtık. Kaç kişi gelecek diye sormadık, Batı ne yapıyor? Biz diyor 300 kişi alırız, biz 500 kişi alırız, sonra ne yaptılar? Dikenli telleri koydular. Şu anda 3 milyon insan var burada ve bundan sonra da o bombalardan kaçan insanlar ne olursa olsun, almaya mecburuz.

Bizim medeniyetimizin olduğu yerde, DAİŞ olamaz, Boko Haram, PKK olamaz, PYD olamaz, YPG olamaz. Bizim medeniyetimizin olduğu hiçbir yerde, Ku Klux Klan da olamaz, holokost da olamaz. 

DEMEK Kİ SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ

Bugün İslam dünyası mezhepçilik fitnesinin, siyasi bölünmüşlüğün, sosyal çalkantıların sancısı içinde kıvranıyorsa önce kendimizi sorgulayacağız. Demek ki yeteri kadar sesimizi duyuramıyoruz.
m Bugün huzurun mumla arandığı Kudüs’te biz asırlarca Müslümanıyla, Hıristiyanıyla, Musevisiyle tüm dinlerin mensuplarını kardeşlik ve barış içinde yaşatmayı başarmıştık.

Haberin Devamı

KALEM, KILICIN ÖNÜNDE GELİR

Tarihimize bakın... Bizim ecdadımız gittiği yerlere gerektiğinde kılıcını da kullanarak girmiştir; ama oradaki kalıcılığı gönülleri fethetmesi sayesinde olmuştur. Bugün Osmanlı, Selçuklu coğrafyasına baktığınızda hep bu gerçeği görürsünüz. Her zaman söylüyorum bizim medeniyetimizde kalem kılıcın önünde gelir. Biz kılıcın geçiciliğine, kalemin yazının, irfanın kalıcılığına inanırız.”
Törende 7 ödül sahiplerini bulurken, aralarında terör örgütü PKK’ya karşı verilen mücadelede, yaralı silah arkadaşının üzerine yatıp siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem de yer aldı.

YILLARCA SARIKLA DOLAŞAN BİR BAŞKAN GÖREMEDİK

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ndeki törende Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in bir toplantı dolayısıyla Kamerun’dan Türkiye’ye gelen Müslüman liderlerle bir anısını anlattı. Erdoğan, liderlerin Görmez’e bir talep listesi verdiğini ve içinde kendisini  hüzünlendiren bir madde olduğunu belirtti. Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanımızın cübbesi ve sarığıyla ülkelerini ziyaret etmesi isteğiydi. Biz yıllarca kendi ülkemizde cübbesiyle, sarığıyla dolaşan bir Diyanet İşleri Başkanı göremedik” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!