Sizin de borcunuz olabilir! İşte öğrenmenin yolu | SGK, GSS Borç sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Sizin de borcunuz olabilir İşte öğrenmenin yolu | SGK, GSS Borç sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 21:29

Bir çok kişi Genel Sağlık Sigortası (GSS) mağduru oldu. Milyonlarca kişi SGK'ya borçlu görünüyor. Prim borçlarınızı öğrenmeniz amacı ile düzenlenmiş olan, SGK borç sorgulaması işleminizi iki farklı şekilde yapabilirsiniz. SGK borç sorgulamasında kullanılan bu iki yöntem şöyle...

Haberin Devamı

GSS, yani en basit tanımıyla sigortası olmayanlara devletin yaptığı sağlık sigortası. 2012 yılında alınan kararla zorunlu hale getirilen GSS'ye gelir durumuna göre ödeme yapılıyor. Bunun için de bağlı olunan Kaymakamlık'tan 'Gelir Testi' yaptırmak gerekiyor.

Sizin de borcunuz olabilir İşte öğrenmenin yolu | SGK, GSS Borç sorgulama
E-devlet sistemi üzerinden, E-Devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK borç sorgulaması.

Sizin de borcunuz olabilir İşte öğrenmenin yolu | SGK, GSS Borç sorgulama
Online tahsilat sistemi üzerinden şifreye gerek kalmadan yapılan SGK borç sorgulaması.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Sizin de borcunuz olabilir İşte öğrenmenin yolu | SGK, GSS Borç sorgulama

İŞTE SGK'NIN PRİM BORCU AÇIKLAMASI:

"Son günlerde yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında, kamuoyunca Bağ-Kur sigortalısı olarak bilenen esnaf ve sanatkârlar ile çiftçilerden, 12 aydan fazla prim borcu bulunanların sigortalılıklarının durdurulmasına ve prim borçlarının silinmesine yönelik olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir yasa çalışması olduğu ancak, 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya müracaat eden sigortalıların yeni çıkacak bu uygulamadan faydalanamayacakları şeklinde yer alan haberlere yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde halen görüşülmekte olan tasarıda 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya müracaat eden ve 12 aydan fazla prim borcu bulunan sigortalıların da bu uygulamadanyararlanmalarına yönelik düzenleme yer almaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan tasarının mevcut haliyle yasalaşması halinde, prim borçlarını 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran Bağ-Kur (4/b) sigortalısı esnaf ve sanatkarlar ile çiftçiler de talep etmeleri halinde bu uygulamadan faydalanabileceklerdir."

Haberin Devamı

Garanti, Yapıkredi, İşbankası, Halkbank, Vakıfbankası, ING bank ve diğer bütün bankalar internet bankacılığı sistemleri üzerinden SGK borçlarınızı ödeme imkanı vermektedir. Sanal Pos ile SGK Sigorta borç ve Prim Ödeme için alttaki linke tıklayabilirsiniz..

SGK SİGORTA BORÇ VE PRİM ÖDEME

CEP TELEFONU İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK

Cep telefonu ile SGK hizmet dökümü bilgisi sorgulamak artık mümkün bunun için:

Cep telefonlarınızdan ilk işe giriş tarihinizi ve toplam hizmet gün sayınızı sorgulayabilirsiniz. Yeni bir uygulama başlatan sgk.gov.tr, bu uygulaması ile vatandaşların site site gezerek yada sorgulama yaparak toplam hizmet gün toplamını öğrenmelerini kolaylaştırıyor.Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Cep telefonlarınızdan hizmet gün toplamını öğrenmek için ne yapmanız gerekiyor? “PT yaz boşluk bırak T.C. Kimlik Numaranı yaz boşluk bırak AİLE SIRA NO”nu yaz 5502’ye kısa mesaj at. SGK Hizmet Dökümü mesaj ile size iletilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!