8'i de ailesine kavuştu, gözyaşları sel oldu

Güncelleme Tarihi:

8i de ailesine kavuştu, gözyaşları sel oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 00:00

PKK'nın çeşitli tarihlerde kaçırdığı 8 kamu görevlisi dün aralarında BDP'lilerin de olduğu bir heyete teslim edildi. Aylar sonra özgürlüklerine kavuşan bir kaymakam adayı, bir polis, bir astsubay, iki uzman çavuş ve 3 er ailelerine kavuştu, hasret giderdi. Kavuşma anında gözyaşları sel oldu. Aralarında 1,5 yaşındaki kızını hiç görmeyen de vardı, PKK'nın elindeyken annesi ölen ve acı haberi yeni öğrenen de, sevdiklerinin en mutlu günlerini kaçıranlar da vardı, yıllardır görmedikleri çocuklarını karşılarında görünce şaşıranlar da... Bu arada kaçırılanların aylarca nerede tutuldukları da ortaya çıktı. PKK, kaçırdığı askerleri yerin 100 metre altında bir mağarada tutmuş.

Haberin Devamı

UZMAN ÇAVUŞ ZİHNİ KOÇ, 21 AY SONRA EVİNE DÖNDÜ, ANNESİNİN ÖLÜM HABERİYLE YIKILDI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi’nde yol kesen PKK’lıların kaçırdığı 36 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, serbest bırakılmasının ardından babasının evine döndü. Annesi Gülsüm Koç’un kalp krizinden öldüğünü yeni öğrenen Koç, oğlu Alican Koç’un balkona astığı Türk Bayrağı’nı öptü.

Zihni Koç, PKK tarafından Kuzey Irak’ta 7 görevli ile birlikte serbest bırakıldığı sırada PKK’lı grubun lideri 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin’in uzattığı eli sıkmayarak havada bırakmıştı.

Haberin Devamı

YERİN 100 METRE ALTINDAKİ BİR MAĞARADA YAŞAMIŞLAR

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yaklaşık iki yıl önce PKK’lılar tarafından kaçırılan ve dün serbest bırakılan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, Kırklareli'nde baba evine gitti. 20 aydır ''Baban çalışıyor, para kazanmaya gitti'' denilen 4,5 yaşındaki Melis de babasının döneceğini duyunca en güzel kıyafetini giydi, babasını bekledi.

Tutuldukları mağaranın yerin 100 metre altında olduğunu, burada yaşadıklarını belirten ve kaçırılmadan önce 85 kilo olan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'in bugün tartıldığında 59 kilo ağırlığında olduğu görüldü.

POLİS MEMURU ÖZGEN ALKIŞLARLA KARŞILANDI

PKK’nın serbest bıraktığı memurlar arasında bulunan polis memuru Nadir Özgen, Söke'de ailesi, yakınları ve komşuları tarafından alkışlarla karşılandı. ''19 ay uzak kaldım. Özgürlüğün kıymetini öğrendim'' diyen Özgen, en çok da annesinin yemeklerini özlediğini söyledi.

Haberin Devamı

KAYMAKAM ADAYI BABA EVİNDE

Terör örgütünce serbest bırakılan kamu görevlilerinden kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu, evine geldi.Erenoğlu, Esenboğa Havaalimanı'ndan ailesi, akrabaları ve arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşla geldiği mahallesinde, dualarla ve sevinç gösterileriyle karşılandı. Kurban kesilmesinin ardından Erenoğlu, anne ve babasıyla evine çıktı.

Kenan Erenoğlu, uzun süredir ayrı kaldığı evine ve sevdiklerine kavuşmanın sevincini yaşadığını ifade ederek, “Çok mutluyuz, hep beraberiz. Çok teşekkür ediyoruz, halkımızın gösterdiği ilgiye. Akrabalarıma ve sevdiklerime kavuştum. Yürekler hep beraber atmış, bunu burada görüyorum. Her şey çok güzel” dedi.

Haberin Devamı

ER REŞAT ÇEÇAN'IN EVİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Kendisinden 8 ayı aşkın süredir haber alınamayan ve bir kardeşi de PKK terör örgütünün dağ kadrosunda bulunduğu öğrenilen askerlerden Reşat Çeçan, Şanlıurfa'da Tugay Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından annesi Fatma ve babası Cemal Çeçan’ın da bulunduğu minibüs ile oturdukları Eyyüpkent Mahallesi’ndeki evine geldi. Burada bekleyen Çeçan’ın yakınları minibüsün mahalleye girmesiyle birlikte zılgıt çekmeye başladı. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde minibüsten inen Reşat Çeçan, yakınlarıyla sarılarak hasret giderdi. Yakınlarının kucakladığı Reşat Çeçan’ın kurtulmasına sevinen annesi, teyzesi, dedesi ve kız kardeşleri uzun süre gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

ER HADİ İZLİ ZILGITLARLA KARŞILANDI

PKK tarafından kaçırılan askerlerde Hadi İzli de serbest bırakılmasının ardından saat 23.00 sıralarında memleketi Viranşehir’in Yaban Köyü’ne ulaştı. İlçe girişinde kendisini bekleyen Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfü Kotan’ın makam aracı ile köyüne gelen Hadi İzli, burada zılgıt çeken yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Bu sırada askerin yakını olan çok sayıda kadının gözyaşlarına hakim olamayarak ağladığı görüldü. Köy meydanında uzun süre yakınlarıyla sarılarak hasret giden İzli, daha sonra omuzlara alınarak Kaymakam Kotan ve yakınlarıyla birlikte evlerine girerek sohbet etti.

Haberin Devamı

1,5 YAŞINDAKİ KIZINI İLK KEZ GÖRDÜ

Terör örgütünce Kuzey Irak’ta serbest bırakılanlar arasında bulunan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Gaziantep’teki ailesine kavuştu. Ekinci, Diyarbakır’dan beraber geldiği babası Ömer, annesi Nezihe, eşi Dilek ve hiç görmediği 1,5 yaşındaki kızı Bahar ile hasret giderdi. 

AİLESİYLE HASRET GİDERDİ

Terör örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra Irak'a giden heyet tarafından teslim alınarak Türkiye'ye getirilen 8 kamu görevlisinden Mardinli er Ramazan Başaran, Derik ilçesine bağlı Derinsu köyündeki baba ocağına ulaştı.

Kaymakam Demirci ve Binbaşı Saygılı ile konvoy eşliğinde köye gelen er Başaran için evinin önünde kurban kesildi.
Başaran, kendisini evde bekleyen aile fertlerine tek tek sarılarak hasret giderdi.

Biraz yol yorgunluğu olduğunu belirten Başaran, “Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Hasret gideriyorum. Çok güzel bir duygu anlatılamaz ancak yaşanır” diye konuştu.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TELEFON

Bu arada Başbakan Erdoğan, serbest bırakılan 8 kamu görevlisi ve ailelerini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!