Melis 20 aydır babasına hasretti

Güncelleme Tarihi:

Melis 20 aydır babasına hasretti
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2013 09:40

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yaklaşık iki yıl önce PKK’lılar tarafından kaçırılan ve dün serbest bırakılan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, Kırklareli'nde baba evine gitti. 20 aydır ''Baban çalışıyor, para kazanmaya gitti'' denilen 4,5 yaşındaki Melis de babasının döneceğini duyunca en güzel kıyafetini giydi, babasını bekledi. 20 ayda 26 kilo veren Söpçeler, yerin 100 metre altındaki bir mağarada tutulduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla saat 23.30’da Diyarbakır’dan İstanbul’a gelen Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler’i Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda Kırklareli Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve yakınları karşıladı. Kısa bir süre VIP Salonu’nda dinlenen Söpçeler, daha sonra bir araçla havalimanından ayrılarak Kırklareli Babaeski’ye hareket etti.

ANNE VE KARDEŞİNİN YÜZÜ 20 AY SONRA GÜLDÜ

Söpçeler’in Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Büyükmandıra Beldesi’nde yaşayan ailesinde sevinç yaşanıyor.

Oğluyla telefonla konuştuğunu ve sesini duyduğu için çok mutlu olduğunu belirten anne Hazel Söpçeler, "Çok mutluyum ve sevinçliyim. Oğlumla konuştum. Dualarını bizden esirgemeyenlerden Allah razı olsun. Oğlumun sesini duyunca çok ağladım. Oğlum yanımdaymış gibi histtem. Çok mutluyuz. Yolunu gözlüyorum" dedi.

Haberin Devamı

ASTSUBAY SÖPÇELER'İN BABA EVİNDE SEVİNÇ GÖZYAŞLARI / Foto Galeri

Evlerine yeniden güneş doğduğunu belirten kız kardeş Ayşagül Söpçeler ise, "Kelimelerle anlatılmaz. Allahım kimseye böyle birşey yaşatmasın. Tamamen bizi kara bulutlar sarmıştı. Yaşarken ölmüştük. Bize de güneş doğdu. Mutluluğumuzu dile getirecek kelime yok. Cümle kuramıyorum. Gelmesini bekliyorum. Bir an önce gelsin. Ona sarılmak istiyorum. Melis’e baban çalışıyor, para kazanmaya gitti demiştik. Şimdi baban gelecek dedik. Çok mutlu oldu. 'Babam para kazandı, bana bebek getirecek' diyor. Çok mutlu, sabırsızlıkla babasını bekliyor" dedi.

Ailenin oturduğu evin bahçesine Türk Bayrağı asılırken, yakınları ve komşuları gelerek ailenin mutluluğunu paşlaşıyor.

AİLESİNE KAVUŞTU

Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, jandarma eşliğinde bir minibüsle saat 02.20’de Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Büyükmandıra Beldesi’ndeki babasının evine geldi.

BABASINI BEKLEDİ

Babası PKK tarafından kaçırılan ve şimdi 4,5 yaşında olan Melis’e ise babasının işten geleceği söylendi. Minik Melis ise, en güzel kıyafetlerini giyip,evin bahçesinde dans edip halası Ayşegül Söpçeler’e babasını nasıl öpüp, ona sarılacağını gösterdi. Saat 02.20’de ise Abdullah Söpçeler jandarma eşliğinde evine geldi. Söpçeler’i bir yakını hızla evine soktu. Bitkin gözüken Abdullah Söpçeler, yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Buluşma anında ailesi gözyaşlarına boğuldu. Söpçeler ailesi, gazetecilerin aile fotoğrafı çekme isteğini kabul etmedi.

Haberin Devamı

Baba Hüseyin Söpçeler, oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, “Sonunda evladımıza kavuştuk, dualarımız kabul oldu mutluyuz. Oğlum şu anda dışarı çıkmak istemiyor, mazur görün. Ailesiyle hasret gideriyor Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.

Anne Hazel Söpçeler de dualarının kabul olduğunu ifade ederek, “Allahıma binlerce şükürler olsun ki yavruma kavuştum. Kimse bu acıları yaşamasın. Dualarıyla yanımızda olan herkese teşekkürler” diye konuştu.

Anne Hazel Çalışkan, oğluna sevdiği yemekler ve börekler yaptı. Söpçeler evi gelince önce doya doya kızını sevdi, ailesiyle hasret giderdi. Ardından da annesinden tadını unuttuğu tavada sucuk istedi. Daha sonra da afiyetle yedi.

Haberin Devamı

YERİN 100 METRE ALTINDA YAŞAMIŞLAR

Tutuldukları mağaranın yerin 100 metre altında olduğunu, burada yaşadıklarını belirten ve kaçırılmadan önce 85 kilo olan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, bugün tartıldığında 59 kilo ağırlığında olduğu görüldü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ARADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Söpçeler ailesini bugün telefonla aradı ve baba Hüseyin Söpçeler ile Abdullah Söpçeler ile konuştu. Oğluna kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyleyen baba Hüseyin Söpçeler, şöyle dedi:
"Buradan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sabah başbakanımız aradı, ’Gözünüz aydın’ dileklerini iletti. ’Geçmiş olsun’ dedi, ona da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu acı anlatılacak bir acı değil. Böyle bir mutlulugu herkesin yaşamasını istiyorum. Barış süreci daim olsun devamlı kalsın, barışla mutlulukla herkes yaşasın. Oğlumun Edirne’ye tayini çıkmıştı, dinlendikten sonra görevine devam edecek. Oğlumu ben beklediğimden çok daha sağlıklı buldum. O sağlıklı olunca biz de daha mutlu olduk."

Haberin Devamı

Ağabeyine kavuştukları için çok mutlu olduklarını anlatan Ayşegül Söpçeler, "Çok şükür çok mutluyuz. Yanımızda olduğu için çok çok mutluyuz. Bugün bizim hem bayramımız. Hem de doğum günümüz, sonunda kavuştuk. Kelimelerle anlatılacak bir duygu değil. Allah kimseye yaşatmasın."dedi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!