Er Ramazan Başaran baba evinde

Güncelleme Tarihi:

Er Ramazan Başaran baba evinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2013 10:32

Terör örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra Irak'a giden heyet tarafından teslim alınarak Türkiye'ye getirilen 8 kamu görevlisinden Mardinli er Ramazan Başaran, Derik ilçesine bağlı Derinsu köyündeki baba ocağına ulaştı.

Haberin Devamı

Habur Sınır Kapısı'ndan helikopterle gittiği Diyarbakır'dan karayoluyla Mardin'in Derik ilçesine hareket eden Başaran'ı ilçe girişinde Derik Kaymakamı Ahmet Demirci ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı karşıladı.
Kaymakam Demirci ve Binbaşı Saygılı ile konvoy eşliğinde köye gelen er Başaran için evinin önünde kurban kesildi.
Başaran, kendisini evde bekleyen aile fertlerine tek tek sarılarak hasret giderdi.
Kaymakam Demirci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi.
Çok mutlu olduklarını ifade eden Kaymakam Demirci, “Yaklaşık 7 ay önce alınan Ramazan Başaran'ı sağ salim ailesine teslim ettik. Herkesin gözü aydın. İnşallah bir daha öyle bir şey başımıza gelmez. Ramazan da gayet sağlıklı, moral ve motivasyonu yerinde. Bundan sonra kendisine ailesi ile huzurlu bir yaşam diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AİLESİNE KAVUŞTU, HASRET GİDERDİ / Foto Galeri

“Barış ve huzur istiyoruz”

Er Başaran da ailesine kavuşmanın anlatılamaz bir duygu olduğunu söyledi.
Biraz yol yorgunluğu olduğunu belirten Başaran, “Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Hasret gideriyorum. Çok güzel bir duygu anlatılamaz ancak yaşanır” diye konuştu.
Baba Osman Başaran, oğlunun serbest kalmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Ramazan'ı görünce çok mutlu oldum. Allah onlardan razı olsun. Biz barış ve huzur istiyoruz. Yeter, analar ağlamasın. 'Barış, barış, barış' diyorum” dedi.
Anne Besi Başaran da çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, “Ben bugünü gördüm. Ramazan eve geldi. Allah benim yüzümü nasıl güldürdüyse herkesin yüzünü de güldürsün. İnşallah barış olur. Hiçbir anne ağlamasın, Allah'tan tek isteğim odur. Çok mutluyum. İnşallah tüm anneler de çocuklarına kavuşur ve böyle sevinir” ifadesini kullandı.
Er Başaran'ın ağabeyi Mehmet Başaran da kardeşi ile ayrı kaldıkları sürenin kendileri için çok zor geçtiğini aktararak, herkesin kavuşma sevincini yaşamasını diledi.
Bu acıyı kimsenin yaşamasını istemediklerini ifade ederek, “Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye'ye barış diliyoruz. En son kardeşimi 8 ay önce gördüm. Çok zor geldi bize. Kardeşimi gördüğüm için çok mutluyum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!