İSTANBUL HABERLERİ

Grip düşmanı "ham bal"

Hürriyet Haber
09.02.2017 - 20:06Son Güncelleme :

İnsan vücudundaki enfeksiyonların tedavisinde yardımcı maddeler içerdiği için, balın hayatımızdaki önemi çok büyük.

YEREL HABERLER İSTANBUL

Hürriyet Haber

Doğrudan arı kovanından elde edilen “pastörizasyon” işleminden geçirilmemiş, herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmayan ham bal, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, kansızlıktan yüksek tansiyona kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Doğal ilaç olarak da bilinen bu ballar, mide rahatsızlıkları, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve kansızlığı da önleyerek vücudu zinde tutmaya yarıyor. 

BAL UZMANINDAN TAVSİYELERGrip düşmanı ham bal

Ham balın, bir çok derde deva olduğunu belirten, 32 yıllık bal uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, 3 yaşını geçmiş çocuklara pastörizazyon ya da ısıtma işleminden geçirlmeyen ballardan yedirilmesi gerektiğini söyledi. Aksoy, “Kavanozlanmış ve marketlerdeki balların donmasını önleyen yöntemlerden birisidir pastörize işlemi. Ballar belli bir sıcaklığa kadar ısıtılıyor, bu sayede çok ince filtrelerden geçirilip süzülüyor. Filtrasyon işlemi sonucunda bal içindeki kristalleşmeyi hızlandıran polen, balmumu gibi minik partiküller temizleniyor. Isıtma işlemiyle de yine kristalleşmeyi hızlandıran mayalar temizlenmiş oluyor. Bal nispeten de olsa özelliğini kaybediyor. Ham bal, doğrudan arı kovanından elde edilen doğal bir bal şeklidir. Bu yüzden çocuklara ham bal yedirilmeli” dedi. 

HER GÜN 1 TATLI KAŞIĞI

Özellikle kışın gripten korunmak için kür tarifleri de veren Aksoy şöyle devam etti: “Grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için, bir tatlı kaşığı bal, yarım çay kaşığı zencefil karıştırılarak, sabah aç karnına, gün ortası ve akşam yatmadan önce yenmeli. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bir diğer formül ise yarım çağ bardağı bala, yarım limon sıkın ve karıştırıp için. Ayrıca yarım kilo bal, 100 gram arı sütü, 100 gram polen, 20 gram propolis karışımı ile yıl boyu hastalıklara karşı vücudunuzu zırhlayın.” Ham balın az da olsa bazı insanlarda alerjiye neden olabilceğini belirten Ahmet Bağran Aksoy, “Bu kişilerin vücutlarında yan etkiler görülebilir. Böyle bir durumda bu kişiler ham bal tüketmeyi hemen kesmesi gerek” dedi. 

Etiketler: hastalık

Yasal Bilgilendirme

İstanbul haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının İstanbul ilinden Grip düşmanı "ham bal" hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 09 Şubat 2017 tarihinde saat 20 06’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Grip düşmanı "ham bal" haberi güncellenecektir.


İSTANBUL YOL DURUMU
İstanbul3 DERECE
Yol durumu »
İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ
21 Kasım 2017, Salı
  • İmsak
    06:05
  • Guneş
    07:51
  • Öğle
    13:01
  • İkindi
    15:32
  • Akşam
    17:49
  • Yatsı
    19:23
Diğer iller için Namaz Vakitleri »
Sayfa Başı