Gözler davetli listesinde

BAŞKENT Ankara’da gelecek hafta sonu, bu yılın en çok konuşulacak düğünlerinden biri yapılacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, kızı Ayşe Tuğba Kılıç’ı evlendiriyor.

Anayasa Mahkemesi şu sıralar belki de tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Türban ve parti kapatma gibi, ülkemizin geleceğine yön verecek çok önemli davalar, bu yüce mahkemede karara bağlanacak. Bu yoğunluk içinde en gergin kişi de şüphesiz, yüce mahkemenin Başkanı Haşim Kılıç. Başkan Kılıç, iş hayatında böylesine büyük bir sorumluluğun yükünü omuzlarında taşırken, özel hayatında da tatlı bir telaş yaşıyor. Kızı Ayşe Tuğba Kılıç, 20 Nisan Pazar akşamı, görkemli bir düğünle, müteahhit Mustafa Çubuk ile evlenecek.

1000 DAVETLİ

Genç çiftin nişanları yaklaşık iki ay önce Çırağan Restoran’da yapılmış. Aile arasında gerçekleşen gecenin sürpriz konuğu ünlü türkücü İbrahim Tatlıses olmuş. Düğünün adresi ise Sheraton Oteli. Büyük Balo Salonu, bu önemli gece için özel olarak hazırlanıyor.

Düğünde en çok merak edilen konu, yaklaşık bin kişiden oluşacak davetli listesinde kimlerin yer alacağı. Gelinin babası Anayasa Mahkemesi Başkanı olunca, herkes devlet protokolünün zirvesindeki isimlerin düğünde hazır bulunacağı düşüncesini taşıyor. Ancak bu kez durum biraz farklı. Çünkü, protokolün en üstündeki bazı isimlerin siyasi geleceklerini, gelinin babası Haşim Kılıç’ın başkanlığını yaptığı Anayasa Mahkemesi’nde süren davanın sonucu belirleyecek. Durum böyle olunca da geceye Başbakan, Cumhurbaşkanı gibi isimlerin davetli olup olmayacağı, davetli olsalar bile katılıp katılmayacakları merakla bekleniyor.
Yazarın Tüm Yazıları