Görüntü kapuska

ÇOK kaliteli bir maç olmadı. Bu da çok doğal. İnanılmaz sıcak ve basık bir hava var ve sezonun ilk maçı.

Türkiye şartlarında Ağustos’ta ligi başlatmamak lazım. En kötüsü 25 Ağustos’tan sonra başlayacaksın. Eğer çok sıkışırsan, hafta arasına maç koyacaksın. Ankaraspor ileride Jaba’yı bıraktı, Galatasaray bu ufak oyuncuyu Tomas, Song, Mehmet üçlüsüyle marke etmeye kalktı. Böyle olunca Ankaraspor orta alanda fazla oldu. G.Saray da 60 dakika kenarlara inemeyince, oyun ortada sıkışıp kaldı. Ankaraspor’un bu sistemi, Ramazan sakatlanana kadar sürdü. Eğer Ramazan çıkmasaydı, G.Saray’ın golü bulması güçleşecekti. Çünkü çıkana kadar bu oyuncu hatasız oynadı. İliç, Hakan’ın yanında güzel deparlar yaptı, nitekim böyle bir pozisyonda golü yaptı.

Minyatür kale

Galatasaray’da paralar ödenmiş. Demek ki tehlike başladı. Sarı kırmızılılar şunu unutmasınlar, geçen yıl çok mücadele ettiler, kavga ettiler öyle kazandılar. Böyle oynarlarsa, işleri zor. Zaten Adnan Polat-Adnan Sezgin ikilisi ile Gerets-Erdal ikilisi herhalde minyatür kale maça başlamışlar. Futbolcular da bu minyatürü çabuk hissedip görürler. Bu da takımın aleyhine olur.

Ayhan bu takıma şart, neden kenarda anlamadım. Bir oyuncu almışlar; Carrusca. Ama henüz görüntü kapuska. Yine de haksızlık etmeyelim biraz bekleyelim. Galatasaray’da üç oyuncu değişti. 5-6 oyuncunun da yeri değişti. Bu bir takım ve teknik adam için iyi değil.

Hakan yıldızdı

Maçın yıldızı kaleci Hakan’dı. İki penaltı kurtardı, gol de yiyebilirdi, önemli değil. Bir kaleci olarak ne yapılması gerekiyorsa onları yaptı. Bir tek ilk yarı, bir korner topunda yarıda kaldı. Pozisyon tehlikeli olmadığı için pek çok kimse farkedemedi, ama kendisi farketmiştir. Bu tarz devam eder, şımarmazsa Milli Takım için büyük kazanç olur.

Cüneyt Çakır da iyi yönetim gösterdi. Aslında burada Cüneyt Çakır’dan evvel, yöneticiler tarafından "istemezük" denilen hakemleri, anında görüntü ile o yöneticilerin maçlarına atayan MHK’yi tebrik ederim. Hakemin "arkasındayız" diye laf salatası yaparak duramazsınız, ancak böyle eylemlerle durursunuz.
Yazarın Tüm Yazıları