Google Japon teknoloji devini satın mı alıyor?

Güncelleme Tarihi:

Google Japon teknoloji devini satın mı alıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 08:34

Geçtiğimiz dönemde iflasın eşiğinden dönen Toshiba, şirketin en karlı işini satmaya hazırlanıyor. Google ve Apple, şirket gelirinin büyük kısmını oluşturan bu iş alanının peşinde!

Haberin Devamı

Son zamanlarda akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için en büyük ikinci bellek yongası sağlayıcısı olan Toshiba, kazandığı bu başarıyla bazı büyük Teknoloji şirketlerinin dikkatini çekmeye başladı.

Samsung'tan sonra en büyük ikinci bellek yongası sağlayıcısı olan Toshiba'nın, 50 milyar dolarlık gelirinin yüzde 25'i bellek yongalarından geliyordu. Ancak hala kan kaybetmeye devam eden şirket, son mali yılda 9 milyar dolarlık zarar ettiğini açıklamıştı.

Toshiba'nın bu zor durumunu gören büyük şirketler, şirketin en karlı işi olan bellek yongası üreticiliğine birer birer talip olmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Toshiba, ilk teklif turunun bittiğini duyurdu. Apple, Google, Amazon gibi teknoloji devlerinin ilgisini çeken bu satın alma ile en çok ilgilenen şirketlerden biri de 18 milyar dolardan fazla teklif veren, Foxconn oldu.

Haberin Devamı

iPhone'un ve diğer önemli telefonların üretimini gerçekleştiren Foxconn, geçtiğimiz yıl da Japon ekran üreticisi Sharp'ı 3.9 milyar dolara satın almıştı.

Geçtiğimiz Perşembe günü toplantı yapan Toshiba hissedarları, NAND flash bellek işinin durdurulmasını ve bunun bellek yongası bölümünün satışı için bir hazırlık olmasını kabul etti.

shiftdelete.net'in haberine göre Nisan ayı içerisinde alıcılarla görüşmesi beklenen Toshiba'nın Apple, Google ve Amazon'un yanı sıra Western Digital Corporation, Micron Technology ve SK Hynix Inc. gibi şirketlerden de bellek yongası bölümünü satın almak için teklif aldığı söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!