Gölbaşı’nın kaptanları Bodrum’da “viya” dedi

ANKARALI yaz aylarında, deniz kenarında olmamasının da etkisiyle sayfiye beldelerine kaçar.

Bunlardan bir tanesi de şüphesiz Bodrum. Yıllardır giderim Bodrum’a. O zaman şehir içindeki mekanlar gözdeydi. Gölköy ve Türkbükü ise yeni yeni parlıyordu. Gece çoğu zaman Şaziye’de Kenan Doğulu dinleyerek bitiriliyordu. Han ise Türkçe canlı müzik çalan gözde bir mekandı. Sonra Türkbükü giderek yoğunlaştı, şehir biraz popüleritesini kaybetti.
Bende bu yoğunlaşmanın zaman içerisinde yerini tersine bir trende bırakacağı, yeni arayışların ortaya çıkacağı beklentisi vardı. Alaçatı bu arada ortaya çıktı. Bodrum’da canlı müzik yapılan Marina popüler bir yer oldu. Tango Argentina Yalıkavak Marina’dan Bodrum Marina’nın karşısına taşındı. Sanayici Kazım Bey şehir yaşamından sıkılıp Yalıkavak Marina’da teknesinde yaşamaya başladığında Cefi Kamhi başta olmak üzere arkadaşlarına hergün yemek yapmaya başlayınca bu marinanın sahibi Cefi Bey ona burada boş bir dükkanı tahsis ederek lezzetli yemeklerini burada hazırlamasını sağlamış.

Sokakta müzik eşliğinde yemek

İlk lokantasını bu şekilde açan Kazım Bey daha sonra Bodrum Marina’nın karşısındaki bir binada Tango Argentina’yı açmış. Binanın önündeki masalarda sokakta yemeğinizi yiyor, bir trionun çaldığı müziği dinliyorsunuz. Binanın üstündeki teras kale manzaralı, daha sakin. Biz önce yemeğimizi terasta yedik, kahve için aşağıdaki bir masaya indik. Giriş katındaki şarap bölümüne girip şarabınızı seçiyorsunuz dilerseniz. Tango’da nefis et yemekleri yapıyorlar. Han ise yine Marina’nın işletmecisi tarafından restore edilerek Newold adıyla gece kulübü olarak yeniden açıldı. Şu an Bodrum’da en popüler mekan.
Bu yıl Emre Bianca’yı Bodrum’da Bitez çıkışına, Virgin Otel’in sahiline taşıdı. Bianca’nın kulübü yine popüler olacak anlaşılan. Öyle olunca da şehirde Doria, The Marmara ve Marina Vista çok talep görecek oteller. The Marmara’ya açıldığı 1999 yılında beri giderim, iç mimarisi ve manzarasıyla güzeldir, Marina Vista özellikle tekne sahiplerinin tercihi... İki yıl önce Moevenpick Otel olarak açılan, bu yıl faaliyetine Doria olarak devam eden otel ise Newold ve Bodrum Marina’ya on, Bianca’ya beş dakika mesafede yer aldığı halde otele geldiğinizde bir sakinlik içerisinde buluyorsunuz kendinizi. Çok iyi bir işletmesi, harika bir manzarası, shuttle ile on dakikada ulaştığınız bir plajı var.

“Ankaralı”lar yuvadan uçuyor

Gölköy ile Türkbükü belediyelerinin birleşmeleriyle oluşan Göltürkbükü’ne gelince Maçakızı’nın restaurant’ı halen gözde, yemek sırasında Sedat Ergin, Nihat Özdemir, Oğuz Çarmıklı, Osman Müftüoğlu gibi Ankara’lı pek çok dostla karşılaştım. Barı ise Pazar akşam üstü partilerinin mekanı halen. Yıllar önce Ankara Gaziosmanpaşa’daki Attar Sokak’ta Xanadu Bar’ı işletirken tanıdığım, sonra Overall ve Jazz Club’ı işleten Savaş Tütel Overall’u Türkbükü’nde açtı. Ankara’lı bir işletmecimiz daha yuvadan uçacak gibi. Gölköy’deki eski Havana, sonraki adıyla Bianca, Fashion Havana Beach Club olarak faaliyetine devam ediyor. Güzel yemekler sunan ana restaurant’ının yanı sıra eski yerinde yine bir Rum meyhanesi yeralıyor. Geçen Cuma burada Fashion TV 2010 Uluslarası Modellik yarışması olan ‘Fashion TV Global Model Search’ vardı. Arkadaşımla önce bir şeyler atıştırdık. Yan masada Fashion TV’nin Polonya doğumlu başkanı Michel Adam arkadaşlarıyla yemek yiyordu. İri bedenine üzerinde parlak Fashion TV armaları bulunan siyah bir bluz giymişti.

Yirmi ülkeden 35 model podyumda

Daha sonra modellik yarışması için beni ve arkadaşımı podyumun karşısında, aralarında Michel Adam, İvana Sert ve yakın dostum Tevfik Gür’ün de olduğu juri üyelerinin oturduğu kanepenin hemen arkasında hazırladıkları locaya oturttular. 20 ülkeden 35 yarışmacı önce mayolarla teker teker podyumda yürüyerek jüri üyelerinin önünden geçtiler, sonra toplu geçip, daha sonra bir defile yaptılar. Sıra on finalistin ve nihayetinde modellik kraliçesinin seçimine gelmişti. Yarışmacılarda heyecan had safhadaydı.
Alex oyların sayımı sırasında mini bir konser verdi.Sibel Tüzün ise sonuçlar acıklandıktan sonra. Benim favorim Venezuella’lı model Gabriela Conception ikinci, Rus Model Alina Kreklina birinci oldu. Bu yıl Yalıkavak’ta Mubariz Masimov’un açtığı Palma Life Resort’un içerisinde ünlü İtalyan lokantası Da Silvano bir yenilik. Bodrum deyince de denizi olmayan şehrimiz Ankara’da Gölbaşında yelkenli tekne kullanmayı öğrenerek buralara yelken yarışına giden ve Bodrum, Marmaris’te dereceye giren arkadaşlarımızı anmadan geçemeyeceğim. Umarım kısa zamanda yelkenci arkadaşım Mustafa Sırrı’ya verdiğim sözü yerine getirme fırsatı bulur bir Ankara teknesi ile bu yarışlardan birine katılır, sizlere de izlenimlerimi aktarma imkanı bulurum.
Yazarın Tüm Yazıları