Gol Tanrısı olmasaydı

BEŞİKTAŞ özellikle ilk yarıda çok baskılı oynadı. İlk 20 dakikadan sonra inanılmaz pozisyon zenginliği ve koordine olmuş ataklarını gördük.

Haberin Devamı

Yalnız kaleci Itandje’ı geçemediler.
Konya adına oyunun hemen başında Hasan Kabze’nin kafa vuruşu iyi bir fırsattı. Ama kaleci Tolga gole izin vermedi. Yine, ilk yarının 20. dakikadan sonraki bölümünde oyun neredeyse tamamen Konya yarı sahasında oynandı.
Sağlı sollu gelişen Beşiktaş atakları, Motta ile İsmail’in hücuma katkısı ve bu oyuncularla bulunan pozisyonlar vardı. Ama baskının karşılığını golle alamadı Beşiktaş... Bunda da Itandje’ın meziyetli kurtarışlarının etkili olduğunu söyleyebilirim.

EKSİKLER ARANMADI

Geçen haftadan farklı olarak sadece Necip’in yerine Atiba’yı sağ bekte oynatmış Bilic... Yine İsmail-Motta soldaydı... Gökhan Töre’nin sakatlığı geçmediği için kulübede olduğu görüldü. Ama Beşiktaş’ta oynayan futbolcular, ‘Eksikleri arattı mı’ dersek hayır aratmadı. Beşiktaş için ilk yarının ikinci bölümü gerçekten baskılı ve pozisyon zenginliği içinde geçildi. Siyah beyazlıların, kurduğu baskıdan ziyade kalesinde pozisyon vermemesi de takım defansı açısından son derece önemliydi.

Haberin Devamı

MEYVEYİ ALDI AMA

İkinci yarıda Bilic, sağ tarafta Motta’yı oynattı. Motta sağ açık gibiydi. Müthiş bir Konya baskısıyla başlayan ikinci yarıda Gekas’la iki net pozisyon kaçtı. Ama ilk yarıdaki Itandje kadar Tolga da kalesinde devleşiyordu. Hem bir kaleci olarak hem de takım kaptanı olarak üzerine düşeni yaptı. Daha sonra Bilic yapabileceği, oyunu çözebilecek tek hamlesini gerçekleştirdi. Motta’yı çıkarıp Gökhan’ı oyuna soktu. Hemen de meyvesini aldı. Jones’la başlayacan atak Gökhan ve Olcay’ın müthiş pas trafiği sonrası Oğuzhan’ın kafa vuruşunda golle taçlandı. Eğer ‘gol tanrısı’ Gekas olmasaydı, Beşiktaş son derece önemli bir 3 puanı alacaktı. Golden önce Jones’a faulü vermeyen Çağatay Şahan, Bilic’in çıldırmasına sebep oldu. Maçtan sonra Bilic’in kulübedeki oturuşu, genel tablonun açık bir özeti gibiydi.

Yazarın Tüm Yazıları