GELECEĞİM PARLAK KARİYERİM MUTFAK!

Nihayet sonuna geldik. Aylardır üzerinde çalıştığımız sosyal sorumluluk projemiz yarından başlayarak hayata geçiyor. Bu arada son yıllarda yaptığım hiçbir iş beni bu kadar heyecanlandırmamıştı.

Haberin Devamı

 Ne zamandır düşünüyordum, çocuklarımıza gençlerimize mutfak sanatlarını sevdirsek, meslek olarak aşçılığı seçmek isterlerse onlara yol göstersek diye. Biliyorsunuz mutfak sanatları ve aşçılık bütün dünyada çok yükselen bir değer. Jamie Oliver, Alain Ducasse gibi şefler tüm dünyada attıkları her adımda bir pop star kadar ilgi görüyor, mutfakla ilgili TV programlarının ratingleri çok yüksek. Türkiye’de Yemekteyiz programı ortalığı kasıp kavurdu. Batuhan Piatti’nin tüm ülkeye mal olduğu Master Chef hala konuşuluyor. Issız Adam güzel sevgilisi Ada’ya yemek hazırlarken tüm kadınlar hayranlıkla O’nu izledi. Türkiye’de ve Dünya’da müthiş aşçılık okulları açıldı. Aşçılar iyi para kazanıyorlar. Özetle mutfak sanatları en popüler meslek haline geldi.

Haberin Devamı

Biz de çorbada tuzumuz olsun istedik, bir proje geliştirdik ve gezici bir mutfak hazırladık. MAN bize içi kocaman ve upuzun bir tır tahsis etti, İnoksan içine minyatür bir Big Chefs mutfağı kurdu. Biz bu tırla Türk Eğitim Derneğinin Anadolu’daki okullarını gezerek tam burslu öğrencilerden mutfak sanatlarıyla ilgili olanlarına hem teorik hem de pratik eğitim vereceğiz. İlk durağımız Karabük. Yarın tırımız Karabük’te olacak. O gün 10 adet burslu öğrenciyi sabahtan tırımıza alarak, önlüklerimizi, keplerimizi takıp hep birlikte minestrone sebze çorbası, risotto, ekmek ve cevizli brownie pişireceğiz. Mutfak ve gastronomi üzerine sohbet edeceğiz. Sonra da pişirdiklerimizi hep birlikte tadacağız. Tırımız Karabük’te iki gün kalacak, sonra Zonguldak, Karadeniz Ereğlisi ve Polatlıdaki okulları gezecek. Ardından Batman, Gaziantep, Malatya ile devam ederek Türkiye genelindeki 25 okulu ziyaret edecek. Bu arada her ilde mutfak sanatlarına en çok ilgi duyan ve en başarılı 3 gencimize kendi mutfaklarımızda staj imkânı vereceğiz. Kariyer olarak mutfağı seçerlerse de onlara eğitimleri boyunca mentorluk yapacağız.

Haberin Devamı

 

Heyecandan içim içime sığmıyor, geceleri uyuyamıyorum. Kim bilir belki de geleceğin Büyük Şefleri bu gençlerimizin arasından çıkacak.

İyi bir haber daha; TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile geçtiğimiz perşembe günü tır yola çıkmadan son kontrolleri yaparken kendisi de eşinin özel bir isteğini bana iletti: Genel başkanımıza hazır “Geleceğim Parlak Kariyerim Mutfak” tırı okullara uğramışken yumurta kırmayı öğreteceğiz!

Bu arada yeri gelmişken projemizi duyar duymaz bizimle aynı heyecanı paylaşan Türk Eğitim Derneği Genel Sekreteri Kemal Sarvan’a, Man Türkiye CEO ‘su Tuncay Bekiroğlu’na, İnoksan Mutfak kurucu ortağı Vehbi Varlık, pazarlama müdürü Esra Altay ve Ankara Bölge Müdürü Bülent Bağdatlı’ya ne kadar teşekkür etsem azdır. Onların da katkılarıyla gezici eğitim mutfağımız gençlerimizin sosyal ve bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak bir yola çıkıyor. Yolumuz açık olsun...

Haberin Devamı

 

FLÂMENKO’NUN PRENSLERİ

 

Bu arada önümüzdeki perşembe günü tırdan bir günlüğüne kaçarak müthiş bir gösteriye gideceğim: ATO’nun Kongre Salonunda kaçırılmayacak bir performans var: Los Vivancos.

Endülüs’den Malagalı 7 erkek kardeş dans etmeye küçük yaşta başlıyorlar, Barcelona Konservatuarı’nı bitirip Los Vivancos’u kurarak kısa sürede Flâmenkonun Prensleri oluyorlar. Dünyadaki bütün şovları izleyenleri adeta büyülüyormuş. Ankara’ya gelmeleri büyük şans, kaçırmamak lazım!

Yazarın Tüm Yazıları