Garip olaylar

TRABZON, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra ikinci Teksas’ı oldu. Öğretim üyeleri öldürülüyor, futbolculardan fidye alınıyor, şike söylentileri yayılıyor, sağ sol çatışmaları oluyor. Trabzon’da sokak olayları giderek artıyor... Ve son olarak bir papaz öldürüldü. Niçin öldürüldüğünü, kimin öldürdüğünü bilmiyoruz.

Katil acaba İslamcı bir fanatik mi? Batı basınında yayınlanan ve peygamberimizi aşağılayan karikatürlere bir tepki mi?

Bu karikatürleri sizler görmediniz. Bizim medyamızda yayınlanmadı. Bazı internet sitelerinde geziyor. Çizimlerin çoğunda Müslümanlığı simgeleyen bir hilal var.

Bazılarında ay ve yıldız. Türk bayrağını anımsatan ay ve yıldız.

Şimdi bazı AB ülkelerinde bunların niçin yayınlandığını görmeye çalışalım. Madalyonun biraz da öbür tarafına bakalım.

***

1- Adamların kültüründe bunlar doğal! Gerektiğinde kendi peygamberlerini de aşağılıyorlar. Ama Hazreti Muhammed karikatürlerinde işin nereye varacağını ya düşünemiyorlar, ya da bunu özellikle Müslüman dünyasını kışkırtmak için yapıyorlar. Böylece İslam álemini karşılarına alıyorlar, yeni terör olaylarına neden oluyorlar.

2- Türkiye’de birileri AB’nin peşinden koşuyor. İnsanların beynine ’hoşgörü, dinlerarası diyalog, medeniyetler buluşması’ gibi kavramlar pompalanmaya çalışılıyor. Oysa AB’nin gerçek yüzü o aşağılayıcı karikatürlerde, yayınlarda yatıyor. Peşinden koştuğumuz, kapılarında yalvardığımız, bize emirler yağdıran AB işte orada!

3- Türkiye ekonomisi IMF’nin, iç siyaset ve dış siyaset ABD ve AB’nin (Hıristiyanların) güdümünde. Karikatürlere kızalım ama bunları unutmayalım.

Bizim hükümet ve AB’ci takımı şimdi şaşkın durumda. İslamcı kesim sokaklarda gösteri yapıyor.

Papaz öldürüldü, nedenini bilemiyoruz!

Ancak acı bir gerçekle de yüz yüzeyiz:

Öteki İslam ülkelerinde karikatürler nedeniyle sokak olayları oldu, diplomatik temsilcilikler yakıldı da, adam öldürme hiç olmadı.

Eğer Trabzon’daki papaz bu nedenle öldürüldüyse, ülke olarak dünya çapında yeni ve onulmaz bir yara daha aldık demektir.

Bunlar birilerine ders olsun. Dünyanın şu ortamında dinlerarası diyalog, hoşgörü, medeniyetler buluşması gibi kavramların altı boş.

Tam tersine, dinler ve kültürler çatışıyor. Sonrasında terör oluyor.

Gidin sorun bakalım AB ülkelerinin insanlarına... Ne yazık ki terörle özdeşleşen İslam’a yüzde kaçı saygı duyuyor, sevgi besliyor?

Bugün karşımızda karikatür olayı var, yarın başkaları çıkacak... Ve biz onların peşinde sürüklenip gideceğiz, yine alttan alacağız, etmeyin eylemeyin diyeceğiz ki AB yolunda başımıza iş açılmasın!

Bunlar hep başlangıç, daha neler neler yaşayacağız!

İSTANBUL’A KAR YAĞDI!..

İki gün önce resmi açıklama yapıldı: "Okulların tatili uzamayacak!" Dün kar başlayınca İstanbul’da okulları yeniden tatil etmek zorunda kaldılar.

15 milyon dolaylarında insanın yaşadığı İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi, 1994 yılından beri bunların elinde. Aradan 12 yıl geçmiş.

İstanbul’da trafik çilesi her geçen gün artıyor. İstanbul’da belediye hizmetleri her açıdan çuvallıyor.

Kar yağınca İstanbul felç oluyor.

Peki bunlar 12 yıl boyunca ne yaptılar? Büyükşehir Belediyesi olarak katrilyonlar harcadılar ama sonuç sıfıra sıfır, elde var sıfır.

Dünyanın hangi büyük kentinde bilemediniz 10 santimlik kar yağınca hayat durur, okullar tatile sokulur, milyonlarca insan paniğe kapılır?

Düşünün ki, gazetemizin yönetimi dün öğle saatlerinde İstanbul dışındaki biz köşe yazarlarını arayıp yazılarımızı erken geçmemizi istedi. Her kar yağışında aynı olayı yaşarız. Haklılar... Çünkü ne olacağını, kar yağınca ne gibi aksaklıklar yaşanacağını hiç kimse bilemiyor.

Recep Tayyip Erdoğan’dan bu yana İstanbul’da yıllar geçti. Ne oldu? Hangi alanda sorunlar çözüldü?

Büyükşehir Belediyesi aralıksız ve kesintisiz Refah, Fazilet, Saadet (her neyse!) ve şimdi AKP’de... Aynı köken ve aynı kafanın elinde.

Bu çileye layık görülen milyonlarca İstanbullu şu yaşadıklarını unutmasın. İnşallah hesabını sandıkta sormayı bilsin.
Yazarın Tüm Yazıları