Garip akşam

DÜN akşamki oyuna pek aklım sırrım ermiş değil. Beşiktaş’a bakıyorum, bütün futbolcular ellerinde ayaklarında, yüreklerinde ne varsa sahaya koydular. Maç bitti, tabelaya bakıyorum, 1-1.

Haberin Devamı

Bu futbol hakikaten tuhaf oyun. Saha şartları top oynamaya müsait değil. Tabii ki, deplasmana gelen takımların oyun bozmak için düşündükleri geçerli oluyor.

Gol yapmak, kazanmak için ilk önce sahadan kurtulacaksın, topu düzelteceksin, rakibini geçeceksin. Ancak öyle gol pozisyonları bulursun. Ama dünkü saha buna müsaade etmedi. Gönüllerince oynayan Beşiktaşlı oyuncular ancak bu kadarını yapabildiler. Bir de karşılarına hakem dikildi. Beşiktaş’ın yediği gol, iki kere üst üste ayıp. Birincisinde, hakemin çaldığı düdük, faul düdüğü olmamalı. Çünkü yok. Hadi takdir hatası diyelim, çaldı. Sonra baraj bozuldu diye düdük çalıyorsun. O top gidip gol oluyor. Vuruşu tekrarlattırmıyorsun. Bunda ayıbı da aştın, kural hatası yaptın. Kaldı ki, bütün tercih düdüklerin rakipten yana oldu.

Ben, Koray’ı beğendim

Haberin Devamı

Bu sezonun oynanan bütün maçlarında Beşiktaş’ın maçlarını yöneten hakemler o haftanın en kötü hakemleri oldu. Bu Kuddusi de öyle olacak herhalde. Ben, Beşiktaş’ın bu yürüyen ligde iyi yerlere taşınacağını dün akşam hissettim. Hele bir ilk yarı oynadılar, rakibin tek pozisyonu yoktu. Sahanın her yerini daralttılar, hep beraber düşündüler, hep beraber oynadılar. Bu iştahtaki Beşiktaş, kuru sahalarda çok iş görür. Alınan yeni oyuncuyu da beğendim. Koray’ın futbol oynama mantalitesi oturmuş. İki ayağının içini iyi kullanıyor, tek top oynayabiliyor. Rakiple top arasında da durmayı ezberine almış. Beşiktaş’ın eksiği olan önlibero için iyi seçim. Tabii ki, gözardı etmemek lazım; G.Birliği, bu ülkenin iyi kadrolarından birine sahip. Beşiktaşlı oyuncuların yedikleri o enayi golden sonra oyuna biraz ağırlık koyabildiler.

Beşiktaş’ın taraftarı bu takımın peşinden düşmez. Takım, kaybedebilir, ama böyle yürekli oynarsa, taraftar Beşiktaş’ı böyle görmek istediği için sesini kısmaz. Neticede tabii ki kayıp var. Kayıp hoş değil. Ama bana göre dün akşam, bu kayıbın arkasına saklanacak mazeret var. Hem saha ve hava, hem de hakem.

Yazarın Tüm Yazıları