Fırsat teptiler

DÜN akşamki oyun Beşiktaş için ya devam, ya tamam maçıydı. Beşiktaş, Fener’in kaybından sonra içeride oynayacağı F.Bahçe maçı için dün akşamdan 3 puan çıkarmak mecburiyetindeydi. Fırsat teptiler.

Öyle amatörce iki gol yenildi ki, Beşiktaş’a değil, hiçbir takıma yakışmaz. İlk gol Cordoba’nın büyük hatası. Cordoba, böyle bir maçta, böyle bir gol yemeye hakkı olmayan bir kaleci. İkinci gol yine Cordoba ile Ahmet’in ortak yapımı. G.Birliği’nin attığı goller değil, Beşiktaş’ın yediği goller.

G.Birliği iyi takım. 2-0’ı bulduktan sonra oyunun üstüne yorganı çekti. İlk yarının sonunda gelen penaltı, oyunun şeklini de değiştirdi. Lucescu, oynar gibi yapıp oynamayan, hiçbir şey yapamayan İbrahim’i çıkarmakla akıllı davrandı. Sergen ile Ümit’i oyuna almak Beşiktaş’ta topun daha fazla kalması demekti, öyle de oldu. Çünkü hem Sergen, hem Ümit topu yere indiren adamlar. İlk yarı doldur boşaltla geldi geçti.

İkinci yarı Beşiktaş daha iyi top oynadı. Ama bu maçlar kazanma maçları. Kimin iyi oynadığına fazla kulak asılmaz. Beşiktaş’ın bir defans hataları var ki, anlatılır gibi değil. Cami avlusu gibi. Gelenin geçenin haddi hesabı yok.

İkincilik hesabı

G.Birliği ile oynamak hakikaten zor. Basketboldaki gibi taktik fauller yapıyorlar. Bu tabii ki az adamla yakalanmamak için. Ee dünkü hakem gibi bir adam da olursa, ekmeklerine yağ sürülür. Verdiği penaltı Ahmed Hassan’ın çok çabuk bir oyuncu olmasından dolayı. Onu her hakem de verebilir. Ama Sergen’i çektiler. Ona düdüğünü üfleyemedi. O da penaltı.

Emre bu takımın defans balansını bozuyor. Lucescu, onu çıkarmakla da iyi etti. Beşiktaş, bu kayıptan sonra ikincilik hesapları içine girmeli. Çünkü ikincilikte de Şampiyonlar Ligi var. Üçüncü oldun mu, yandı gülüm keten helva. Çünkü orada fazla para da yok. Yani bir yerde, para da yok, hesap da yok.

Beşiktaş seyircisi dün akşam muhteşemdi. 2-0’da bile büyük gürültü çıkardılar. Ben de içimden diyorum ki, takım 11 puan öndeyken nerelerdeydiniz? Evde oturup Beşiktaş’ın yanında olunmaz. Neticede Beşiktaş, fırsat tepti dedik ya. Ben bunu biraz da yenilen iki enayi gole bağlıyorum. Futbolcuların ikinci yarı kazanma çabalarını da beğendiğimi söylüyorum. Tabii ki futbolcular da herkesten fazla kazanmak isterler. Ama dedim ya. Ah o iki gol.
Yazarın Tüm Yazıları