Fırat kalkanı yorumu: Bu iş burada noktalansın

Güncelleme Tarihi:

Fırat kalkanı yorumu: Bu iş burada noktalansın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 22:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuna ilişkin “Suriye’den ülkemize yapılan saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık son dedik, bu iş burada noktalanması lazım” dedi. Erdoğan, Beştepe’de engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama töreninde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DAİŞ VE PYD’YE YÖNELİK

“Ne FETÖ, ne PKK ne DAİŞ ne DHKP-C, hiçbir terör örgütünün onları destekleyen hiçbir gücün bu birlik beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. İçeriden dışarıdan bütün bu saldırılar bakın bu (dün) sabah 4 itibariyle Suriye’nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz, güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Çünkü bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal, istiklal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda ne yazık ki Suriye’den ülkemize Gaziantep, Kilis bütün bu bölgelere yapılan bütün saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son dedik, bu iş burada noktalanması lazım. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor.

Suriye’de terör örgütleri DAİŞ, PKK, PYD ile kendi halkına terör estiren rejimle mücadele etmek yerine Suriye halkını katletmeyi dünyaya ‘terörle mücadele’ olarak sunmaya çalışanlar sadece kendileri kandırıyor.

Haberin Devamı

BİRLİKTE MÜCADELE ŞARTTIR

Sağolsun kınıyorlarmış, lanetliyorlarmış tamam da ortak ne yapıyoruz ona bakalım. Bu teröre karşı dünya uluslararası mutabakat sağlamazsa tüm insanlık bundan sorumludur. Birlikte bir mücadele şarttır. Ne dediler, bu kamplara gelen mültecilerle ilgili ‘3 milyar avro destek vereceğiz’ dediler, nerede bu yıl bitiyor, kaldı

4 ay nerede yok. Biz kendi ayaklarımız üstünde duruyoruz, durmaya devam edeceğiz.

Türkiye, Suriye’de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız. PKK’sından YPG’sine, DAİŞ’inden FETÖ’süne kadar tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar artık bu oyunun deşifre olduğunu görmelidirler.

SUSTURAMAYACAKSINIZ

Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız, bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz. Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz; hayır tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz.” 

Haberin Devamı

Fırat kalkanı yorumu: Bu iş burada noktalansın

UZUN NAMLULU NÖBET

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde katıldığı programda polisler, uzun namlulu silahlarla güvenliği sağladı. Cumhurbaşkanlığı korumaları, Erdoğan’ın çevresinde etten duvar ördü. Salona gelenler arandı.

BAKMADAN GEÇME!