Finale yakıştı

İYİ futbol oynamak için iyi stat lazım. Ama stadın beton kısmı, soyunma odaları değil. Öncelikle zeminin iyi olması lazım

Haberin Devamı

Futbolculara bu kadar para veriyorsunuz, sonra Kayseri Kadir Has Stadı’nın bakla eksen bitmez zemininde futbol oynatmaya kalkıyorsun. Zeminin görüntüsü sadece yeşillikti.
Dün iki takım da zeminden dolayı büyük hatalar yaptı. Mesela, Beşiktaş’ın Quaresma ile attığı golde, İstanbul BŞB’li oyuncunun ayağı kaydı, düştü. Rüştü’nün, birkaç pozisyonda ayağı kaydı, gol olabilirdi. Dua etsinler büyük sakatlık olmadı. Daha da önemlisi iki takımın oyuncuları da iyi niyetliydi.
Öncelikle görüntü, İstanbul BŞB’nin fizik olarak daha iyi olduğu yönündeydi. Ama ilerleyen dakikalarda Beşiktaş’ın da fizik olarak oyundan düşmediğini gördük. Yani skorun da bu konuda itici bir takviyesi var. Maç 2-2 olunca, Beşiktaş’ın direnci de, temposu da arttı.
Belediye’nin golünü vermedi
Beşiktaş Guti oynadığı müddetçe, rakibinden bir eksik kaldı. Tayfur’un onda ısrarı, herhalde kamuoyuna Guti’yi daha iyi göstermek içindi.
İbrahim Akın, çıkana kadar etkili oynadı. Çıktıktan sonra İstanbul BŞB’nin hücum gücü çok azaldı. Hocası onu herhalde, fizik olarak oyundan düştüğü için almış olmalı.
Aurelio, alışmadığı yerde oynadı. Nitekim acemice bir penaltı yaptı.
İstanbul BŞB, sabırla oynayan, rakibin üzerine gelmesini bekleyen bir oyun anlayışıyla oynadı. Ama bu maçta, öyle yapmadılar. Kafadan hücuma yöneldiler. Kendi defans hatalarından da kalelerinde gol pozisyonları gördüler.
Öyle veya böyle, iki takım da kupa finaline yakışır şekilde mücadele ettiler. Sonuna kadar oyundan düşmediler. Çok kalite yoktu ama her dakika heyecan vardı.
İstanbul BŞB iyi takım, güzel de futbol oynuyor. Ama Avrupa’ya gitse, seyirci açısından ne olur? Aslında belediyelerin takımı olur mu, onu tartışmak lazım.
Yunus Yıldırım, iki defa topla çarpışması dışında iyiydi. İstanbul BŞB’nin atıp, ofsayt diye sayılmayan golü, net goldü.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

İstanbul BŞB’den Holmen’in performansını.

BEĞENMEDİM

Rezalet ve iğrenç zemini.

DİKKAT

Tribünden aşağı seyirci düşüyorsa, statta yapım hatası vardır muhakkak.

Yazarın Tüm Yazıları