Fener Harrington deplasmanında

Siz bu satırları okurken Fenerbahçe, işgal kuvvetleri karmasıyla Harrington Kupası için tekrar karşılaşıyor.

Haberin Devamı

Malumunuz, ilk maç 29 Haziran 1923’te oynandı. Finali tek maç sanıyorduk ama meğer rövanşlıymış. Eski Fuar Şehirleri Kupası misali.
Hem de ne rövanş!
Goldstream Guards ilk maçtan beri bilenmiş. Derslerine süper çalışmışlar. Fenerbahçe’nin en zayıf taraflarını tespit etmişler.
Sarı-lacivertliler İlk maçı 2-1 kazanmış olsa da, rövanş için garanti bir skor değil.
Üstelik ilk maçta golleri atan Zeki Rıza bu sefer oynamıyor. Hasan Kamil ve Yavuz İsmet’i de kadroda göremiyoruz.
Rakipse maşallah tam takım. Deplasmanda attıkları golün de avantajı var. Medya ve tribün destekleri de muazzam. Ne kadar “İngiliz muhibi” varsa arkalarında.
Taksim Stadı artık olmadığına göre, Fenerbahçe’nin zorlu bir deplasmana çıktığı açık. Şeref tribününde aynı isimler: General Harrington ve Gazi Mustafa Kemal.
Goldstream ilk dakikadan itibaren baskı altına aldı sarı-lacivertlileri. Mübarekler akın akın geliyor. Kaleyi sağlı-sollu yokluyorlar. Fener savunması direnebilirse, oyuna denge gelebilir.
Gerçi bunun 2-3 yıl süreceğini söylüyorlar. Ama iki maç arasındaki sürenin 88 yıl olduğunu düşünürsek uzun sayılmaz.
Yeter ki bloklar arasındaki bağlantı kopmasın. Takım içi yardımlaşma kaybolmasın. İnançlarını kaybetmesinler.
Çocukluğumda ecnebilerle oynanan maçlarda 3 büyüklerin taraftarı birbirini desteklerdi. Şimdi aynı ruhu hatırlamanın zamanı.
Destekleyelim ki hatalarını maç içinde gidersin, ikinci yarıya toparlanmış çıksınlar. Destekleyelim ki Harrington Kupası’nın rövanşını vermesin Fenerbahçe.
Böyle maç yüz yılda bir kez gelir. Skoru asır boyu hatırlanır. İnşallah sonunda İsmet Paşa gibi biz de “meserretle öperiz” Fener’i gözlerinden.

Haberin Devamı

Srebrenitsa’yı unutma

Ne zaman Saraybosna’ya gitsem, bulvar kenarındaki mezar taşlarına dalar giderim. Çocukların, gençlerin, yaşlıların mezarlarına...
Hafta sonu Taksim Parkı’na gidenler de 8372 ayakkabıyı gördü. O ayakkabılar, Srebrenitsa Katliami’nda öldürülen 8372 sivili temsil ediyor.
11 Temmuz, Srebrenitsa’nın yıldönümüydü. Oslobodjenje’nin İstanbul temsilcisi Emine Şeçeroviç, Bosna Savaşı’nı bize hatırlatmak için arkadaşlarıyla çırpınıyor.
Plaj dedikoduları arasında kaynayıp gitmesine gönlümüz razı değil. Cengiz’den sonra bir de ben yazayım dedim.

Haberin Devamı

İncir  Çekirdeği

Srebrenitsa: Avrupa idealinin ebediyete intikal ettiği yer.

Yazarın Tüm Yazıları