Fener çomak soktu

F.Bahçe’yi bu sezon ilk kez maçın 90 dakikasında nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynarken gördüm.

Haberin Devamı

Volkan’ın yaptığı hata hariç bütün futbolcular vazifelerini yaptı. Zaten rakibin de girdiği tek pozisyon bu. Aykut Kocaman arka tarafını tam sağlama almış. Yobo, Bekir, Mehmet Topal, Selçuk Şahin supap vazifesi gördüler. Fenerbahçe’nin büyük avantajı Webo ile Sow’un hareketli oynamaları.
Deparlı ve çabuk bir stillerinin olması. Hele geniş alanda çok iyi işler çıkartıyorlar. Aslında rakip takımın da oyun stili kontratağa dayalı, kapalı defanslara iş yapamıyorlar. Makina düzeninde oynayan bir takım. Fenerbahçe dün gece bu makinanın tekerleklerine çomak soktu. Onlar istediklerini yapamadılar, sarı lacivertli oyuncular aksine, istedikleri her şeyi sahaya yansıttılar.

RÖVANŞTA İLK GOLÜ ATMAK ÖNEMLİ

Fenerbahçe eğer dün geceyi gol atmadan kapatsaydı yazık olurdu. Ama şunun altını özellikle çiziyorum. 1-0 çok iyi netice, yalnız İstanbul’da oynarken psikolojik olarak ev sahibi takım futbolcusunu sıkıntıya sokan bir neticedir. “Önce gol yemeyim” dersin. Kendini de maçı da gerersin. Bundan dolayı Fenerbahçe’nin İstanbul’da gol yemeden gol bulması gerekir, atmadan gol yemesi takımın psikolojisini bozar.
Çünkü rakip üstüne gelen rakibe karşı daha iyi oynuyor ve pozisyon buluyor. Dün gece sarı lacivertlilerde şu kötüydü diyeceğim bir oyuncu yok. Hepsi birbirine yardım etti. Daha da önemlisi herkes çok iyi mücadele etti. Zaten Fenerbahçe rakip kadar koşarsa teknik olarak çok takıma üstünlük sağlar. Müsabakaya çıkmadan önce hakem için bin tane şey söylendi, yazıldı. Ama o hakem 10 numara bir maç yönetti.

Yazarın Tüm Yazıları