Erkek kış modasına dair yeni stil kodları

Beyler, jilet gibi bir stile sahip olmak, tarz görünmek için moda defilelerini takip etmenize, stil dergilerine gömülmenize gerek yok. Kış modanıza dair sadece bunları bilmeniz yeterli...

Haberin Devamı

1. Kruvaze baÄŸlanan ceketlerden al
2013’te erkeğin modayı takip edip etmediğini ceketinden anlamak mümkün.
Eliniz hâlâ tek ya da iki düğme ceketlere gidiyorsa kat etmeniz gereken yol var. Cesur erkeklere önerimiz kruvaze takımlar.
2. İnce kalıp ve kesimlerden şaşma
Vücudunuza güvenmiyor, vücudunuzu tanımıyor mesajı vermek istemiyorsanız birkaç beden büyük giyme sevdasından vazgeçin. Cesur, iddialı ve tarz görünmek için ille de uçlarda gezinmeniz, sınırları zorlamanız gerekmiyor. İnce yaka, kısa dar paça, ince kravat ve burnu hafif sivri ayakkabı da işinizi görür. Vücudunuza tam oturan, ince siluetli kıyafetler seçin. Sivri burunlu ayakkabılarla ilgili bir dipnot:
Bu sezondan itibaren her yerde olacaklar. Yuvarlak,küt ve kaba burunlu botlar iyice demode olacak. Hazırlığınızı şimdiden yapın.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea6c2ff018fbb8f87ee52c3. Yeni nesil evrak çantası
Bond usulü çantaları, postacı çantalarını artık elinizden düşürün.  Klasikleşmiş evrak çantaları farklı bir formda geri döndü.
Yeni eğilim elde ‘clutch’ şeklinde taşınan pratik laptop, tablet ve evrak çantaları.

4. Farklı aksesuarları bir arada kullan
Erkek aksesuarları artık saat ve kol düğmesiyle sınırlı deÄŸil. Deri eldiven, yünlü kaÅŸmirli kaÅŸe kasketler, siyah ve kahve kemik çerçeveli okuma gözlükleri, gömleklerinizle aynı desende kravatlar, desenli cep mendillleri ve şık deri saplı ÅŸemsiyeler gibi aksesuarlar takmak, taşımak, bir arada kullanmak, Â
son derece çekici ve eğlenceli. Aynı zamanda uğraşmadan, vakit harcamadan stil gözükmenin en pratik yolu.
5. Takım elbise üzerine kısa mont giyin
Ceketin monttan uzun kalmasında, montun altından çıkmasında artık hiçbir sakınca yok. Takım elbise giyerken kısa spor montundan vazgeçemeyen genç iş adamları, bu kış şehrin açık ara en stil erkekleri. Uzun kabanlara bağlı kalmamanın verdiği hafiflik paha biçilemez, tadını çıkarın. O ağır kabandan kurtulmak sizi
daha dinamik gösterecek.
6. Desen bürün
Ekose, puantiye, çift iplikli örgüler, melanj griler, kırçıllı gri ve siyah renkler, balıksırtı örgüler ve çizgiler... Kumaşın kendi dokumasında ya da kravat deseninde, mutlaka kombinde desenli bir parça kullanın.Â
Özellikle aksesuarlarınızda, mendil, çorap, kravat veya kaşkolünüzde, desene yer verin.

Haberin Devamı

Takibe alın, moda sizden sorulsun

Twitter’da, Instagram’da takip edilesi, en stil 6 hesap

@sartorialist: Sokak stilini yansıtmanın kanunlarını yazan ‘Sartorialist’ Scott Schumann’ın Instagram’ına yakalanmak için,
New York’ta açılan özel kurslar var.

@princepelayo: Moda blogger’ı Pelayo Diaz’ın yıldızı dört yıl önce, Kate Moss’un sayfasını ‘beğenmesiyle’ parladı. Kendisini top model olarak kullandığı özel moda çekimleriyle de konuşuluyor.

/images/100/0x0/55ea6c2ff018fbb8f87ee52e

@bobbyhundreds: New York ve Hong Kong merkezli, şıklık kurallarını önceden sezen ne kadar butik, indirimde olan ne kadar havalı marka varsa, buluyor ve fotoğrafını çekiyor.

@facehunter: Geçen IFW döneminde İstanbul’a da gelen Yvan Rodic, dünyanın dört yanını geziyor, gözüne çarpan ne şık insan varsa sayfasına topluyor.

Haberin Devamı

@lastikpabuc: İstanbul’un en iyi spor ayakkabı butiklerinden Lastik Pabuç, moda yazarları, top modellerin ve blogger’ların mabetlerinden biri. Çekilen fotoğraflara göz gezdirmek için takip edilmeye değer.

@umuteker: Tasarımcı ve stil danışmanı Umut Eker, İstanbul’daki hipster çetesinin sevdiği isimlerden. Defile kulislerinden keşfedilmemiş mekânlara, stil konusunda ipucu arayan takipçilerine yol gösteriyor.

Moda olanı değil mutlu edeni giyin

Fotoğraf: Muhsin Akgün

Sevgiliniz her kıyafetinizi eleştirdiğinde mazeret olarak ‘Kuzey Güney’ dizisinin Güney’i Buğra Gülsoy’un bu lafını kullanın. Baktınız olmuyor, Gülsoy’dan birkaç stil taktiği kapın

/images/100/0x0/55ea6c30f018fbb8f87ee530

Bu kış çok severek aldığın ve usanmadan giydiÄŸin parça ne?Â
Shopigo.com’dan aldığım Denham marka haki renk kabanı neredeyse bütün kış üzerimden çıkarmadım!
Gardırobundaki olmazsa olmaz kıyafetin, aksesuarların?
Bisiklet yaka tişörtlerim, deri kolyem ve Happy Socks marka desenli renkli çoraplarım...
Erkeğin ayakkabı seçmesi zor iş. Senin için ayakkabıdaki en önemli şey nedir?
Kolay giyilip çıkartılabilen ayakkabılar tercihim. Bağcıklı ayakkabılardan hoşlanmıyorum. Renkli, kalın tabanlı ayakkabıların  kullanımı gayet kolay. Her erkeğe tavsiye ederim.
Tarzını en beğendiğin, örnek aldığın ünlü kim?
Johnny Depp! Tarzını oldum olası beğenmişimdir. Kadındaysa favorim Rosie Huntington-Whiteley. Önemli olan moda olanı değil, sizi mutlu edeni giymek. Herkese öneririm.
Buğra’dan tamamen farklı giyinen ‘Kuzey Güney’ dizisinin Güney Tekinoğlu karakteri asla ne giymez?
Bunun cevabını dizinin stil danışmanı olarak en iyi sen vermelisin! Bence bermuda ve deri pantolon! Güney’i deriler içinde düşünemiyorum.

Haberin Devamı

Çaba gerektiren ama çabasız duran bir şıklık için...

Soru: Kasmadan, kasılmadan partideki en havalı kişi olmak için ne yapmalı, ne giymeli? (Erdal G., İstanbul)

Yanıt: Amacınız mesai harcayıp aslında hiçbir şey yapmamış gibi görünmek olmalı. Tarifi gayet basit tutuyorum: Fit bir vücudunuz varsa tavsiyem çok iyi kalıpta, bedenizi önden ve arkadan iyi gösteren, vücudunuza tam oturan efendi bir jean. Ağartılmamış, beyazlatılmamış. Yırtık ve bol jeanlerden olabildiği kadar uzak durun. Üzerine açık bisiklet yaka, dar, koyu gri bir tişört ve siyah koton bir yelek; altına da kaliteli, bağcıklı sağlam bir bot. Yok, omuzlarım geniş değil diyorsanız sizi kurtaracak parça koton, astarsız, vatkasız ince bir ceket. Kendinden çizgili ya da ekoseli olabilir. Sonuç, doğal, özenli ama her zaman cool bir duruş.

Haberin Devamı

En uygun fiyata en moda alışveriş

Fazla nakit ve vakit harcamadan da sezonun hit parçalarını almak mümkün. Gelin, indirim mevsimini fırsat bilip, her keseye uygun bir
kış alışverişine çıkalım

1. Renkli chino pantolonlar
Nasıl giymeli? Jean’in yerini aldı,  bu kış en parlak dönemini yaşıyor. Rahat ofislerde çalışan genç girişimcilerin günlük üniformasına dönüştü. Denim gömleklerle, blazer ceketler kombinlendiğinde nefis durur.
Nereden almalı? Koton ve Mavi Jeans

2. Kar kazakları
Nasıl giymeli? Mümkünse örgü, mümkünse desenli olsun, hafta sonu gündüz jean üzerine giyilsin.
Nereden almalı?
Rodi Jeans

/images/100/0x0/55ea6c30f018fbb8f87ee532

3. Militer kıyafetler
Nasıl giymeli? Asker yeşili tonlarında parka, kanvas militer ceket ya da kargo pantolon... Militer tonların en şık tamamlayıcısı ise kalın ekoseli gömlekler
Nereden almalı? Boyner ve Lee Cooper

4. Bot ve postal
Nasıl giymeli? Ofiste ya da kulüpte, papyon, pantolon askısı, kemer, gözlük veya ince kravat gibi eğlenceli aksesuarlar eşliğinde.
Nereden almalı? H&M

5. Kısa montlar
Nasıl giymeli? Ekoseli atkı, örgü bere ve asker botlarıyla beraber. Alacağınız kısa montun kaz tüyünde renk renk, puf puf olmasına dikkat edin.
Nereden almalı? Colin’s

6. Slim fit takım elbise
Nasıl giymeli? Toplantıdan toplantıya koşan genç girişimciler için ideal bir seçim. Yanında ‘slim’ bir kravat, ‘fit’ bir gömlek de alın.
Nereden almalı? Çift geyik Karaca, Zara

7. Aksesuar ÅŸapka ve eldiven
Nasıl giymeli? Unutmayın, keçe ve yün fedora şapkalar, deri eldivenler ve desenli kaşkoller sizi her zaman daha özenli gösterir.
Nereden almalı? Urbaks Kanyon, C&A

8. Siyah tek ceket
Nasıl giymeli? Gece hayatını takip eden ucuz ama şık alternatif arayan gençler için kilit parça, biyeli, spor-şık, koton, siyah tek ceketler. Her tondaki kombinde kullanabilir, her türlü gecenizin kurtarıcısına dönüşebilir.
Nereden almalı? Jack&Jones

Yazarın Tüm Yazıları