Ergenekon’dan çıkış!

BUGÜN ülkede güven bunalımı yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Kimse kimseye, kardeş bile kardeşe güvenmez oldu.

Güvensizlik devletten başlıyor. Devletin kurumları birbirlerine güvenmez hale getirildi.

İktidar askeri sindirmeye çalışıyor, yargı siyasallaşıyor, insanlarımız bölünüyor.

Bugünkü yönetim tarzının Türkiye için hiç de hayırlı olmayacağı anlaşılıyor.

***

Tarihte 16 büyük devlet kurmakla övünüp dururuz. Türkiye bu devletlerin 17’ncisidir.

Cumhurbaşkanlığı Forsu’ndaki Türk bayrağı üzerine “Cumhurbaşkanlığı Arması” işlenmiştir. Ay yıldız olmaksızın, yalnızca güneş ve çevresindeki 16 yıldızdan oluşan bölüme “Cumhurbaşkanlığı Arması” deniliyor.

Armanın tam ortasında güneş, bunun çevresinde de 16 yıldız bulunuyor.

Güneş sonsuzluğu ve dolaysıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni, 16 yıldız ise tarihteki bağımsız 16 büyük Türk devletini simgeliyor.

Haberin Devamı

Peki, bu büyük devletler neden battı? Bunun elbette birçok sebebi var ama en önemlisi iç çekişmelerin ve bölünmelerin Türk devletlerinin gövdelerini kanser gibi kemirmesidir.

16 büyük devleti kurmak olağanüstü bir başarının sonucudur ama 16 devleti de yaşatamayıp yıkmak neyin ifadesidir?

***

Türk mitolojisinde fevkalade öyküler var. “Oğuz Han’ın ışıkla gelen ‘Altın kız’ ile evliliğinden Gün, Ay ve Yıldız isimli oğulları olmuştur” diye başlayan Oğuz Destanı’nda Türklerin yaratılışı ve kökeni anlatılıyor.

Ergenekon Destanı ise Göktürklerin türeyişini anlatan muhteşem bir eser.

Bu destan için farklı anlatımlar var. En yaygın olanı şöyle:

Düşman, Türkleri mertçe yenemeyeceğini anlayınca onların arasına nifak sokar, böler ve bu arada çeşitli hilelerle Türk yurdunu zapt edip herkesi kılıçtan geçirir. Sağ kalan tek kollu bir çocuk, bir dişi kurt tarafından kurtarılır. Kurt onu Altay Dağları’nda, düşmanlarının bulamayacağı yemyeşil bir bölgeye götürür. Buraya “Ergenekon” adı verir. Orada dişi kurdun emzirip büyüttüğü çocuğun, yıllar sonra kurttan çocukları olur.

***

Aradan 400 yıl geçer. Bozkurtlar ve sürüleri o kadar çoğalır ki, Ergenekon adını verdikleri o bölgeye sığmaz hale gelirler. Atalarının buraya geldiği geçidi bulamayınca, büyük ateşler yakıp, dağın demir kısmını eritirler. Yüklü bir deve geçecek kadar yer açılınca, yeniden güçlenmiş olarak eski yurtlarına dönen Türkler atalarının intikamını alırlar.

Haberin Devamı

Türkler arasındaki yaygın inanışa göre Nevruz, Türklerin Ergenekon’dan çıktıkları, özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını kazandıkları gündür.

Binlerce yıldır, Türk dünyasının her bölgesinde, Ergenekon’dan çıkış tarihi olarak kabul edilen 21 Mart günü, “Nevruz”, “Bahar Bayramı”, “Ergenekon’dan Çıkış” adları altında kutlanıyor.

***

Evet, tarihte 16 büyük devlet kurduk. Türkiye Cumhuriyeti 17’ncisi.

Peki, bu 16 devlet neden yıkıldı? Elbette bunun sebepleri çok ama en önemlisi iç kavgalar, “sen-ben” çekişmeleri, yöneticilerin kişisel çıkarlar için yabancı devletlerin oyununa gelmeleri vs... Şu gerçeği unutmayalım:

“Anlaşmazlıklar içinde çalkalanan ve insanları sürekli olarak birbirleriyle kavga eden uluslar, dış güçlere karşı dayanamaz, yıkılıp tarihe karışır!”

Haberin Devamı

Binlerce yıllık tarihimiz, bunun örnekleriyle doludur! Bugünkü yönetim tarzının yarattığı bölünme bize tarihteki eski hazin çöküşleri hatırlatıyor. Hâlâ mı akıllanamadık?
    

Yazarın Tüm Yazıları