Emin Çölaşan: Hoşgeldin Cevat Bey!

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

PKK'nın önde gelen adamlarından Cevat Soysal isimli terörist Avrupa'nın bir yerinde MİT tarafından enselenip yurda getirildi. MİT'i kutluyorum. Bundan bir süre önce bu konuyla ilgili üst düzey yetkililerle yaptığımız bir sohbet olmuştu. Orada gazetecilere söylenen şu idi:

‘‘Bunları tek tek getireceğiz. Attıkları her adımı izliyoruz. Yakında yeni sürprizler olacak.’’

Dünkü olay, galiba ilk sürprizdi.

Adamın cebinde Alman Devleti tarafından verilmiş bir seyahat belgesi! Ayrıca pasaport yerine geçiyor. Bununla dünyanın dört bir yanında özgürce dolaşıyor, pis işlerini sürdürüyor. Diğerleri de öyle. Ceplerinde Almanya, Belçika, Hollanda, İtalya gibi ülkelerin seyahat belgeleri, hatta pasaportları var.

Enselendiğinde, Apo'nun cebinden Kıbrıs Rum Devleti tarafından verilmiş bir pasaport çıktığını unutmayalım.

***

Türkiye'de yaşanan PKK terörünün çok önemli bir bölümü, bazı ‘‘uygar’’ Avrupa ülkelerinden kaynaklanıyor. Bu artık yüzde yüz kesin.

Normal yaşamlarında iki kazı güdemeyecek adamlar Avrupa'ya çöreklenmiş, orada Türkiye'ye karşı siyaset yapıyor. Avrupa ne yazık ki terörün sığınağı olmuş. Oraya kapağı atan ‘‘Ben Türkiye'de izleniyorum, işkence gördüm’’ yalanına başvuruyor ve en muteber adam oluyor. Onların korumasına giriyor.

Almanya, dün Türkiye'ye getirilen Mehmet Hoca kod adlı Cevat Soysal'ın kimliğini bilmez mi? Bilmemesi mümkün mü?

Bilir ama onun da cebine seyahat belgesini koyar ve özgür dolaşımını sağlar.

Bu nasıl bir Türkiye düşmanlığıdır? Bunu kim kime nasıl anlatabilir?

***

Alman Dışişleri Bakanı bugün Türkiye'de. Bu soruları kendisine böylesine açık bir biçimde sormak, belki diplomatik geleneklere pek uygun düşmez. Ama sorulmalıdır.

Cevat'ın cebinde, Alman makamları tarafından verilmiş resmi belge ne aramaktadır?

Orada, Avrupa'nın göbeğinde oturup ‘‘insan hakları, demokrasi’’ nutukları atmak kolay. Onlar nutuk atıyor, PKK'nın yüz milyonlarca dolar parasını onların bankaları kullanıyor, Kürtçülük ticareti Avrupa'da pek çok kimseye para kazandırıyor ama olan bizim insanımıza oluyor.

Giden canlar, Anadolu insanının canı!

Avrupalı terörü ve teröristi kucağında besliyor, bu işten para kazanıyor, olan bizim insanımıza oluyor.

***

Mehmet Hoca kod adlı Cevat Soysal şimdi yargılanacak. Yüzde yüz eminim ki, mahkeme sırasında o da Apo gibi ‘‘Atatürkçü’’ olacak!.. Çünkü bunlar böyle! Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşan cinsten adamlar. Zoru görünce Türkiye'ye övgüler düzen, vatanın bütünlüğünden söz eden tipler.

İşte Şemdin Sakık, işte Apo.

Dikkat ediniz, hepsinin ortak bir özelliği var. Korkak adamlar. Dağlara sürdükleri çoluk çocuğun cesetleri kurda kuşa yem olurken, Kürtçülük tüccarları Avrupa'yı kafakola almış ve hepsi de krallar gibi yaşıyorlar.

Cepte para bol. Haraç parası, uyuşturucu parası. Paranın haddi hesabı yok. O yüzden paraları spiker sevgilileriyle yiyorlar, Remzi Kartal gibi bazılarının karıları da diğer örgüt militanlarına kaçıp onlarla aşk hayatı yaşıyor.

Dallas dizisi gibi.

Ama sonuçta, iki kazı güdemeyecek adamlar Avrupa'nın kucağına oturmuş ve olan Türkiye'ye oluyor.

Avrupa bu PKK teröründen elini bugün çeksin, hadise şıp diye durur.

***

Zaten dikkat ediniz, gerek Avrupa ve gerekse Kürtçüler, artık panik yaşıyor... Çünkü Türkiye'den toprak alamayacaklarını hep birlikte gördüler. Sevr hayalleri suya gömüldü.

Şimdi yapılan ise Türkiye'nin belli yörelerinde bireysel terör yaratmak. Dağ başlarında pusu kurup ateş açmak, metropollerde bombalı terör yaratmak... Ve böylece Türkiye'ye turist gelmesini önleyip parasal zarar vermek. İş artık buraya düştü!

***

Türkiye her olumsuzluğa karşın aslanlar gibi dimdik ayakta. Ama artık şu gerçeği iyi bilelim:

Terörle mücadelede esas muhatabımız bundan sonra Avrupa olmalıdır.

Belli Avrupa ülkelerine ne yapacaksak yapalım. Bu işin şakası olmadığını gösterelim. Karşılığında bizi Avrupa Birliği'ne mi almayacaklar, almasınlar. Ambargo mu uygulayacaklar, uygulasınlar. Kredi mi vermeyecekler, vermesinler. Ne yapacaklarsa yapsınlar. Ama artık Avrupa'ya ağırlık koyma zamanımız geldi de geçiyor. Bir şeyler yapmamız gerek.

Apo yakalanır, cebinde Kıbrıs Rum pasaportu! Cevat yakalanır, cebinde Alman pasaportu! PKK gazetesi Almanya'da yayınlanır! PKK televizyon kurar, yayın Belçika ve İngiltere üzerinden yapılır.

Türkiye'de yaşayan 65 milyon insan, Avrupa'nın oyuncağı mı?

Alman Dışişleri Bakanı hazır Türkiye'ye gelmişken, kendisine bunlar iyice anlatılmalı. Yani bütün bu olup biteni bilmediğini (!) varsayarak her şeyi onun önüne güzelce koymalıyız. Tabii anlamak isterse!..

Ve bir de, fırsat buldukça - Avrupa'yı üzmek pahasına- bu teröristleri toplayıp Türkiye'ye tek tek getirmeye devam etmeliyiz. Edeceğimiz anlaşılıyor!



Yazarın Tüm Yazıları