Eh işte!

HANİ, ‘‘F.Bahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynadığı her maça 1-0 galip başlar’’ denir ya, işte aynen öyle.. Hem de bu kez sözde değil, fiiliyatta..

Tuncay'ın kafayla Rebrov'un önüne indirdiği topu Ukraynalı oyuncu yerden bir vuruşla Malatyaspor kalecisi Milosevski'nin sağından ağlara gönderdiği anda, kronometreler 54. saniyeyi gösteriyor.. Malatyaspor'u şok eden bu erken golün gerisi 79. dakikaya dek bir türlü gelmiyor. İlk yarıda F.Bahçe adına bu golün dışında anımsanan tek olay, 12. dakikada Johnson'un 25 metreden attığı harika şutun yan direkte patlayışı, o kadar..

Rebrov çok hareketli, sahanın her yerinde görünen, hızlı hücumda iyi iş yapabilecek bir oyuncu.. Ancak, forvette onun çabasını tamamlayabilecek ‘‘yıpratıcı’’ özellikte bir santrfor yok. Vladimir, ‘‘aranan kan’’ kesinlikle değil.. Ani kontrataklarda Rebrov'un dışında kullanabileceği tek isim, Tuncay..

Savunma hatasız oynuyor

Onların dışındakiler ağır-aksak, iki ileri bir geri oynayan tipler.. Ceyhun yetenekli, özellikleri olan, ama kafasına göre oynayan bir futbolcu.. Baştan tutturursa tek başına maç alır, tutturamazsa ‘‘yandı gülüm keten helva..’’

Fenerbahçe'nin en oturan yeri, savunması.. Hakan Bayraktar, Zoran Mirkoviç ve Ümit Özat, hatasız oynuyor. Cezalı Abdullah da sola monte edildi mi, sarı lacivertli takım savunmada sıkıntı yaşamaz.. Bence Fatih Akyel, bu Hakan Bayraktar'ı zor keser. Oğuz Çetin'in Fatih'i, böylesine formda bir oyuncuya tercih edeceğini hiç sanmıyorum. Ön liberoda oynayan Johnson da takıma ısınıyor ve hızla eski günlerine dönme sinyalleri veriyor. Malatyaspor, 1. dakika dolmadan golü yemesine, 35. dakikada Muharrem'in iki sarı kartla oyundan atılmasına rağmen, rakibine direniyor. Özellikle Duro'nun ortadan geliştirdiği ataklarda zaman zaman Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratıyor. Ancak, bitirici vuruşları bir türlü yapamıyor. Golle buluşamamasında, Rüştü'nün hünerli ellerinin de mutlaka rolü var. 75. dakikada Tolga, 85. dakikada da Duro oyun harici kalınca, 8 kişiyle maçı bitiren Malatyaspor'un yapacağı fazla da bir şey kalmıyor zaten! Savunması iyi, orta sahası ile forveti ‘‘iç güveysinden hallice’’ görünümünde olan Fenerbahçe'nin aldığı 3 puan, Galatasaray maçı öncesi belki onlara yeterli morali sağlayabilir..
Yazarın Tüm Yazıları