Sınav stresine telefonla uzman desteği

Güncelleme Tarihi:

Sınav stresine telefonla uzman desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 11:31

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından bir süre önce kurulan ‘Alo Sınav Hattı’yla öğrenci ve velilere, ÖSYM ve MEB tarafından yapılan tüm sınavlarla ilgili ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.

Haberin Devamı

RAM Müdürü Çelebi Çağlayan, YGS ve LYS ile TEOG gibi çok sayıda sınavla ilgili bazı öğrenci ve velilerin yeterli bilgiye sahip olmamasının sıkıntılara yol açtığını söyledi.

Öğrenci veya ebeveynlerin hattı arayarak sınavların başvuru şartları ve tarihleri hakkında bilgiler alabildiğini anlatan Çağlayan, "Sınavda öğrencinin aldığı puana göre ne gibi tercihler yapabileceği konusunda da uzmanlarımız yönlendirmeler yapıyor. Öğrencinin ne istediği ile aldığı puan arasında değerlendirmede bulunarak tercih yapmasını sağlıyoruz. Doğru tercih için destek oluyoruz" dedi.

Çağlayan, Çankırı'nın yanı sıra kent dışından da çok sayıda kişinin hattı aradığını belirterek şöyle konuştu:
"Veliler ve öğrenciler farklı yerlerden kulaktan dolma yanlış bilgiler alabiliyor. Bunun telafisi olmayan kayıplara yol açmaması için kurduğumuz hattımız yoğun ilgi görüyor. Kurumumuzda çalışan rehberlik uzmanlarımız merak edilen birçok konuda insanlara yardımcı oluyor. Özellikle sınav dönemlerinde uzmanlarımız çok yoğun oluyor. Ayda ortalama 200 kişiye sınavlarla ilgili bilgiler aktarılıyor, sorunları çözülmeye çalışılıyor. Bazen öğrenciler sınav stresine fazlaca kapılmış olabiliyor, uzmanlarımız onlarla konuşarak bunu aşmaları için de yardımcı oluyor."

‘Alo Sınav Hattı’nı arayan kişileri operatörün yönlendirdiğini belirten Çağlayan, "Kişinin talebine göre konunun uzmanı telefona bağlanıyor. Öğrenci ve velilerin sınavlarla ilgili birçok noktada sahip olduğu eksik bilgileri gidermek çok önemli. Gençlerimiz, geleceğinin şekillendiği bu sınavlara iyi hazırlanmaları, düzgün tercihler yapabilmeleri ve yaşadıkları stresten kurtulmaları açısından uzman desteğine ihtiyaç duyuyor. Biz onlara bir telefon kadar yakınız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!