Önce nefes egzersizi yaptılar sonra TEOG’a girdiler

Güncelleme Tarihi:

Önce nefes egzersizi yaptılar sonra TEOG’a girdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 12:14

MEB tarafından ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem TEOG sınavların ilk oturumu Antalya'da egzersizle başladı.

Haberin Devamı

Muratpaşa ilçesinde bulunan Melahat Faraçlar Ortaokulu öğrencileri saat 09.00'da başlayan merkezi ortak sınav için yaklaşık 45 dakika öncesinde okullarına geldi.     

Okul bahçesinde halka oluşturan yaklaşık 180 öğrenciye önce rehber öğretmenler tarafından nefes çalışması yaptırıldı. Ardından gevşeme hareketi yaptırılan öğrencilerin güçlü şekilde çığlık atmaları istenildi. Oldukça neşeli geçen çalışma sonrasında öğrenciler sınav için sınıflarına geçti. Öğrenciler, ilk oturumun ardından verilen arada da bardaklarla motivasyon artırıcı oyunlar oynadı.     

Melahat Faraçlar Ortaokulu Müdürü Coşkun Deniz Kaya, önceki tecrübelerinden öğrencilerin sınava girerken çok stresli olduklarını, konsantrasyonda sıkıntı yaşadıklarını gördüklerini belirterek, şunları söyledi:
"Öğretmenlerimizle toplantı yaptık, 'Streslerini azaltmak için neler yapabiliriz?' diye değerlendirdik. Sonucunda 'Nefes egzersizleri yapalım' dedik. Aralardaki 20 dakikalar da çok önemli. Bu aralarda çocuklar bir soruyu yapamasalar bile birbirleriyle konuşuyor ve sıkıntı yaşıyorlardı. Aralarda öğrencilerimizin soru düşünmemelerini sağlamak amacıyla bir takım etkinlikler düzenledik. Amacımız burada çocuklarımızın sınava mutlu girmeleri, konsantrasyonu, moral düzeyi yüksek girmeleri."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!