Öğrenciler LGS için okul kapılarında

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler LGS için okul kapılarında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 08:54

Yaklaşık 1 milyon ortaokul sekizinci sınıf öğrencisinin katılacağı LGS’ye dakikalar kaldı. Yarım saat sonra başlayacak LGS için adaylar, aileleriyle birlikte sınav merkezlerinin önünde toplanmaya başladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yaklaşık yarım saat sonra yani saat 09.30’da başlayacak. Sabah saat 08.00’den itibaren sınav merkezlerinin önüne giden öğrencilere anne-babaları da eşlik ediyor. İstanbul Kadıköy Bahariye Ortaokulu’nda sınava girecek adaylar ve velileri de sabahın erken saatlerinden itibaren bahçede toplandı. Güvenlik ve kimlik kontrollerinden geçen adaylar, sınav salonlarına alındı. Öğrencilerin aileleri de onların heyecanlarına ortak oldu. 

Öğrenciler ve aileleri duygularını özetle şöyle anlattı:

ÖĞRENCİLER ANLATIYOR

ÇOK ÇALIŞTIM HEYECANLIYIM
Buse Uçar: Saat 08.00’de geldim. İyi geçecek, çok çalıştım, heyecan var. Burs kazanmak ve iyi bir liseye gitmek için katılıyorum. Çok stresliyim şu an. Heyecanlıyım. 

Haberin Devamı

HEDEFİM FEN LİSESİ
Oğuz Hacıibrahimoğlu: Sınava hazırlandım. LGS için 30 mayısta kampa gittim. LGS’yi geçip fen lisesini kazanmak istiyorum.

VELİLER ANLATIYOR

DAHA İYİ BİR OKUL İÇİN
Burak Uçar (Veli): Öğrenciler kadar stresliyiz. Önemli olan çocukların iyi eğitim alması. Sınavın iyi geçmesini istiyorum. İsteğe bağlı olması sınavın daha iyi ama ilgi var. Daha iyi bir okul için eğitim önemli.

ÇOCUKLARIN İŞLERİ ÇOK ZOR
Şükrü Hacıibrahimoğlu: Oğlum sınav için çok çalıştı. Dersleri de iyi olmasına rağmen yine kursa gitti, özel hoca geldi. Çocukların işleri çok zor. İnsan, ister istemez kendi zamanlarından bahsetme ihtiyacı duyuyor. Bizim zamanımızda ortaokulu bitirince en yakın okula giriliyordu, şimdi düz liseler kalktığı için çocuklar bir liseye girebilmek için yarış halinde. Özel imkanı olanlar özel okullara giriyor. Diğerleri geleceğini daha iyi garanti altına almak için iyi bir liseye girmek zorundalar. Bunun için de yarış içindeler.

İYİ HAZIRLANDI
Şaban Pilge: Sınavda oğlum var. Heyecanlıyım. İyi hazırlandık. Çocuğum daha iyi bir okul kazanmak için sınava katıldı. Denemek istedi. İyi bir kariyer, iyi bir okul hedefliyor.

VELİLER DE ÖĞRENCİLER KADAR HEYECANLI
LGS heyecanının yaşandığı bir başka okul da Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ydi. Öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren okula gelmeye başladı. Adaylar 09.00’dan itibaren salonlara alındı. Veliler ise okul binasından içeri alınmadı. Çocuklarına iletmek istedikleri su ve yiyecekler, üzerlerine isimleri yazılarak yetkiler tarafından iletildi. Öğrencilerin sınav salonlarına alınmasının ardından veliler, okul bahçesinin dışına çıkarıldı. 09.30’da sınav başladı. Okul bahçesi dışında bekleyen velilerden bazıları Kur’an okuyarak dua etti. Birçok veli sınav bitimine kadar öğrencileri yol kenarlarındaki kaldırımlarda oturarak bekledi.

Haberin Devamı

BİZ  DE HEYECANLA BEKLİYORUZ
Yıldız Katipoğlu (Veli): Sınava hazırlandı. Dershane okul arası gitti, geldi. İsteyen sınava girmeyebilirdi ama girmeyi tercih etti. Mecburen öyle olması gerekiyordu. Diğer türlü zaten notlarıyla bir yere yerleşemeyecek en azından sınavı denemesi lazımdı. Adrese dayalı daha mantıklı, daha güzel, yakın. Ama bir şansını denesin dedik. İnşallah güzel bir yerde okur. Onlarda da bir stres var ama biz de burada bekliyoruz, çok stresliyiz.

ŞANSINI DENESİN İSTEDİK
Ayten Kapu (Veli): Torunum sınava hazırlandı, heyecan da var. İnşallah kazanır. Eve yakın bir lisede okusun istiyoruz. Ama uzakta olsa yakın da olsa şansını denesin istedik.

Haberin Devamı

‘DAHA İYİ BİR LİSEYE GİREBİLİR
Elif Demirtaş (Veli): Kızım sınava girdi, ben de dua ediyorum onun için. Hakkımızda hayırlısı. Hangisini kazanırsa. Sınav sistemi değişti, adrese dayalı yerleştirme olacak. Ama bizim evlerimiz kentsel dönüşüme giriyor. Evlerimiz de yıkılacak. Nereye giderse, hangisini tutturabilirse oraya gideceğiz. Kızımın dersleri de güzel. Ortalama notu da 85-86’larda. Daha iyi bir liseye girebilir. Bu yüzden sınava girsin istedik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!