ÖSYM yanıt verdi: ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM yanıt verdi: ALES sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 16:30

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuçlarının kesin tarihi belli oldu. ÖSYM, 'http://www.osym.gov.tr/' sayfası üzerinden yayımladığı duyurular bölümünden ALES sonbahar dönemi sınav sonuçlarının tarihini duyurdu. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağına yönelik soru işaretleri ÖSYM'nin resmi sayfasından yaptığı duyuruyla son buldu. Adaylar, 19 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ALES sonbahar dönemi sonuçlarına bu hafta içerisinde erişebilecek. Sonuçlar, Aday İşlemleri Sayfası üzerinden görüntülenecek. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından 19 Kasım tarihinde gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, yine ÖSYM'nin takviminde yer alan bilgilere göre 21 Aralık Perşembe günü öğrencilerin erişimine açılacak.

BİR SONRAKİ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu sınavda istediği puanı elde edemeyenler, bir sonraki sınava 6 Mayıs Pazar günü girecek. Bu sınavın başvurusu ise 7-15 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. İlkbahar dönemi ALES sınavının sonuçları, 7 Haziran tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

ALES KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

BAKMADAN GEÇME!