Mesleki eğitim bursuna başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

Mesleki eğitim bursuna başvurular başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 17:12

MESS üyesi işyerlerinde çalışanların lisede ve metal işkoluna yönelik bölümlerde mesleki eğitim alan çocuklarına verilen bursun kapsamına, 9’uncu sınıflar da dahil edildi. Burs alabilecek öğrenci sayısı 2.5 kat artarken, 9’uncu sınıflara yıllık 1.000 TL, diğer sınıflara ise yıllık 2.000 TL tutarında mesleki eğitim bursu verilecek. 

Haberin Devamı

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), geçen eğitim yılında başlattığı MESS Mesleki Eğitim Bursu’ndan, 2016-2017 eğitim yılında 2.500 öğrencinin faydalanacak. Böylelikle geçen eğitim yılına göre burs alabilecek öğrenci sayısı 2.5 kat artırıldı. Burs kapsamında öğrenci başına verilecek toplam burs tutarı yıllık 2.000 TL'ye kadar ulaşıyor. MESS Mesleki Eğitim Bursu, MESS üyesi işyerlerinde çalışanların lisede ve metal işkoluna yönelik bölümlerde mesleki eğitim gören çocuklarına veriliyor. Burs programı; mesleki eğitimin yaygınlaşması ve niteliğinin yükseltilmesi hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile haziran ayında imzalanan protokolle hayata geçen Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek Projesi (METAD) çatısı altına alındı. Geçen yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri ile Çok Programlı Anadolu Liseleri’nin Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi programlarında örgün eğitim gören 10, 11 ve 12’nci sınıflarına verilen burstan artık aynı okulların 9’uncu sınıf öğrencileri de faydalanabilecek. Aileler ve öğrenciler MESS Eğitim Vakfı tarafından yürütülen burs programının kriterlerini ve nasıl başvurulacağı hakkında ayrıntılı bilgiyi www.messegitim.com.tr'den öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Ödeme öğrenciye yapılacak 

Eylül-Haziran dönemini içeren 10 ay boyunca 10, 11 ve 12’nci sınıflara aylık 200 TL, 9’uncu sınıflara ise aylık 100 TL mesleki eğitim bursu ödenecek. Burs tutarları öğrenciler adına açılacak banka hesaplarına yatırılacak. Burstan yararlanmak için önceki eğitim yılında sınıfı geçmiş olma şartı aranırken, 10, 11 ve 12’nci sınıfların eğitim görmesi gereken bölümler şöyle sıralanıyor: "Metal, Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, Makine, Metalurji, Plastik, Tasarım teknolojileri ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!