Lisenin yıllık cirosu 4.5 milyon

Güncelleme Tarihi:

Lisenin yıllık cirosu 4.5 milyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2019 12:29

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2018’de 4 milyon 500 bin lira ciro yaptı. Bu fiyatla, Türkiye’de en fazla döner sermaye geliri elde eden üçüncü okul oldu.

Haberin Devamı

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, uygulamalı eğitim gören öğrenci ve öğretmenlerin ürettiği ürünlerle 2018’de 4 milyon 500 bin lira ciro elde edildi. Ciro bakımından Türkiye’de üçüncü sırada yer alan lisede; inşaat teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, kimya teknolojisi, bilişim teknolojisi ve elektrik ve elektronik teknolojisi gibi bölümler bulunuyor. Öğrenciler bu bölümlerde uygulamalı eğitim görüyor. Okulda üretilen ürünler ise talep üzerine kamu kurumlarına ve özel sektöre satılıyor ve Türkiye’nin birçok noktasına gönderiliyor.

‘ÖĞRENCİLER ÜCRET ALIYOR’
Okul Müdürü Ahmet Saraç, 2018 yılında 4.5 milyon lira ciro yaptıklarını söyledi. Saraç, “Bu cironun bir bölümünü ham madde olarak stoklarımızda barındırıyoruz. Döner sermayeyi, öğretmen ve öğrencilerimizle yürütüyoruz. Burada görev alan öğrenciler çalıştıkları süre içerisinde yaptıkları her iş için ücret alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Lisenin yıllık cirosu 4.5 milyon

‘20 ŞEHİRE ÜRÜN GÖNDERİYORUZ’
Ürettikleri alanlarda en büyük bölümü kimya teknolojisi oluşturduğunu anlatan Saraç şöyle konuştu:
"'ATA' markası adını verdiğimiz evsel ve endüstriyel temizlik maddelerinin patent başvurusu da yapıldı. En yakın zamanda patentini alacağız. Ürettiğimiz ürünler kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektöre satılıyor. Şu anda Türkiye’nin 20 farklı şehrine ürün gönderiyoruz. Kimya bölümünde elde ettiğimiz ürünlerin kalitesi, takdir ediliyor. Her ürünün Sağlık Bakanlığı onayı var, Ticaret Bakanlığı’na da bildirimleri yapılıyor.

HEDEFİMİZ CİROSU EN YÜKSEK OKUL OLMAK
Elde edilen gelirlerin bir bölümü, bakanlık; çocuk esirgeme kurumu ile hazineye gelir olarak kaydediliyor. Bu sayede ülke ekonomisine de katkıda bulunuyoruz. Okul olarak kimya üretiminde Türkiye’de birinci sıradayız. Çünkü sadece bakanlık onayı olan patent başvurusunda bulunan tek okuluz. 2019 hedefimiz Türkiye’de cirosu en yüksek okul olmak.”

Lisenin yıllık cirosu 4.5 milyon

Haberin Devamı

‘OKULA KATKI SAĞLIYORUZ’
Okulun öğrencisi olan Onur Çamoğlu, okulda teorik derslerinin haricinde kimya bölümü olarak üretim yaptıklarını söyledi. Çamoğlu, “Çamaşır suyundan oda spreylerine kadar temizlik ürünlerinin üretimini yapıyoruz. Ders haricinden üretim alanında çalışarak okula katkı sağlıyoruz. Okul bittikten sonra da hem uygulama alanı iyi olduğu için hem de elimizdeki staj belgesi sayesinde kimyayla ilgili nerede iş varsa orada işe gireceğimizi düşünüyorum” dedi.

‘İŞLETMELERE DONANIMLI GİDİYORUZ’
Selim Emre Şahin isimli öğrenciyse dersler haricinde birçok uygulamalar yaptıklarını belirterek, “Burada sensörler yapıyoruz, devreler kuruyoruz. Bu sayede işletmelere donanımlı gidebiliyoruz. Döner sermayede de çalışarak hem kendimize hem de devletimize katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!