Liselilerin projesine destek

Güncelleme Tarihi:

Liselilerin projesine destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 16:04

Liselerarası İnovasyon Programı’na yapılan 10 bin başvuru arasından seçilen 50 liseli; akıllı araçlar, yenilenebilir enerji ve çevre kirliliği üzerine projeler geliştirdi. Ortaya çıkan çalışmalar büyük markaların yöneticileri tarafından değerlendirildi ve üçünün hayata geçirilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Liseli gençlerin ürettiği projelere iş dünyasından destek geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Young Guru Academy (YGA) ortaklığıyla gerçekleştirilen ‘Liseler Arası İnovasyon Programı’na 10 bin başvuru yapıldı. Bu başvurular arasından özenle seçilen 50 liseli, ocak ayından bu yana dünya çapında inovasyonlara imza atmak için çalıştı. Turkcell, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Tüpraş stratejik ortaklığında yürütülen programdan çıkan projeler, iş ve girişimcilik dünyasının başarılı isimlerden oluşan jüriye sunuldu. YGA’lılar, jüri kararıyla seçilen ‘Akıllı Kavşak Sistemi’, ‘Geri Dönüşüm Uygulaması’ ve ‘Çevreci Yerli Navigasyon’ projelerini, kitlesel fonlama ile kaynak yaratarak hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Akıllı kavşak sistemi, kavşaklardaki toplu taşıma araçlarına göre yolculara öncelik veren, zaman, yakıt ve trafik tasarrufu sağlayan bir uygulama. Buluş yaptığı yolcu sayımı, daha kolay ve düşük maliyetle kurulum gibi avantajlarıyla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Geri dönüşüm otomatı, mobil uygulama entegrasyonuyla kullanıcıların bilinçlendirilmesini sağlıyor ve ödüllendirme sistemiyle geri dönüşüme teşvik ediyor. Türkiye’deki yüzde 1’lik geri dönüşüm oranını yüzde 20-30’lara çıkarmayı hedefliyor.

Çevreci yerli navigasyon analiz özelliğiyle en doğru/optimal trafiğe çıkış vaktini belirliyor. Yolculuğu zenginleştirirken daha keyifli ve güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!