Kütüphanelerde 80 milyon kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Kütüphanelerde 80 milyon kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 07:00

Bakan Özer, kütüphanesiz okul kalmadığını, şu anda kütüphanelerdeki kitap sayısının 80 milyon olduğunu, bu yılın sonuna kadar da 100 milyonu aşacağını söyledi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Kadıköy’de İstanbul Anadolu Lisesi Yavuz Bülent Bâkiler Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı. Kütüphaneye adı verilen şair ve yazar Yavuz Bülent Bâkiler ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın da katıldığı törende konuşan Bakan Özer, özetle şunları söyledi:

HEDEF 100 MİLYON

“Bizim evlerimizin yüzde 95’inde ne kitap ne de kütüphane vardı. 2021 yılının sonunda bu ülkenin şehirlerinde, köylerinde, ilçelerindeki tüm okullarda artık kütüphane var. İki ay gibi kısa sürede 16 bin 361 kütüphane yaptık. Artık gönül rahatlığıyla diyoruz ki kütüphanesi olmayan hiçbir okulumuz yok. Bu projeyi başlatmadan önce kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı. Şu anda kütüphanelerimizde 80 milyon kitap var. İnşallah yıl sonuna kadar da kitap sayımızı 100 milyona çıkartacağız. Artık gençlerimiz nerede olurlarsa olsunlar Yavuz Bülent Hocamızın kitaplığıyla buluşabilecekler. Tüm kültür insanlarımızın edebiyat insanlarımızın eserleriyle çok rahat bir şekilde buluşabilecekler. Bugün de bu okulumuzu kıymetli hocam Yavuz Bülent Bâkiler’e emanet ediyoruz. Ben inanıyorum ki burada nice Yavuz Bülent Bâkiler yetişecek.”

Haberin Devamı

Kütüphanelerde 80 milyon kitap oldu

ŞİDDET İÇERİKLERİ TRAVMA NEDENİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstabul’da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen ‘Şiddet ve Medya Çalıştayı’na katıldı. Çalıştaya Bakan Özer’in yanı sıra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, basın meslek örgütü temsilcileri ve medyanın üst düzey yöneticileri de katıldı. Konuşmasında medyadaki şiddet, dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme bağlamında öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri bilinçlendirmek için önemli adımlar attıklarını belirten Özer, “Çocuklarımızın, gençlerimizin şiddet içerikleriyle çok sık karşı karşıya kalmaları onların psikolojik durumlarında travmalara yol açıyor. Bu travmalar akranlarıyla ilişkilerini etkilediği gibi okul ortamındaki iklimin de bozulmasında çok büyük bir etkiye sahip” dedi.

Haberin Devamı

Kütüphanelerde 80 milyon kitap oldu

ŞİİRLERİNE ANADOLU’YU TAŞIDI

Aslen Azerbaycanlı olan Yavuz Bülent Bâkiler, 1936 yılında Sivas’ta doğdu. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Yeni İstanbul gazetesinde, TRT Ankara Radyosu’nda çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. İlk şiiri liseden mezun olduğu 1953 yılında Türk Sanatı Dergisi’nde yayınlandı. Yalnızlık, Duvak, Seninle, Harman Şiir gibi şiir kitaplarının yanı sıra gezi ve biyografi kitapları da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!