Hukuk fakültesinde tartışılacak 'Gezi eylemi' sorusu

Güncelleme Tarihi:

Hukuk fakültesinde tartışılacak Gezi eylemi sorusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2013 14:43

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bütünleme sınavında sorduğu sorularla dikkat çeken Ankara Üniversitesi Hukuk Fukültesi’nde görevli Doç. Dr. Ömer Arbek, “Güncel olaylarla ilgili, soru tekniğine uygun sorular sordum” dedi.

Haberin Devamı

Bütünleme sınavında Gezi Parkı olayları ile ilgili sorularıyla gündeme gelen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görevli Doç. Dr. Ömer Arbek Hürriyet’e konuştu. Gezi Parkı ile ilgili sorular sorduğunu doğrulayan Arbek, internette haberlere konu olan soruları görmediğini belirterek, “Güncel olaylarla ilgili, soru tekniğine uygun sorular sordum. Herhangi bir kasıt, yönlendirme yoktur” diye konuştu.

“Ne sorsaydım, uzayda yaşananları mı?”

Bir hukukçu olarak kanunları bildiğini, öğrencilere bütünleme sınavlarında yönelttiği soruların mahkemelerde dava konusu olduğunu belirten Arbek, sorularında herhangi bir kasıt ve yönlendirme olmadığını savundu. Doç. Dr. Arbek şunları söyledi:
“Ben tatilde olduğum için internette çıkan haberleri ve haberlerde yer alan soruları görmedim. Kızım arayarak haber verdi. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili soruları sordum ama güncel ve hukuksal açıdan incelenmesi gereken olaylardır. Hukuk fakültesinde bunların sorulması da gayet doğaldır. Ben bir hukukçuyum. Yaptığım sınavlarda güncel olayları sorma hakkım var. Öğrencilere ne soracaktım, uzayda yaşananları mı sorsaydım.. Sorularım güncel olaylarla ilgili ve soru tekniğine uygundur. O dönemde bu konular gündemde olduğu için sordum. Herhangi bir yönlendirme durumu söz konusu değildir. Sorduğum sorularda geçen olayların her biri bugün mahkemelerde dava konusudur. Bu tür olaylarla ilgili öğrencilerin hukuk bilgisini ölçmek için soru sormamız gayet normaldir. Benim öğrencilerimle ilişkim de gayet iyidir. Ama bu bir linç kampanyasıdır. Bunlarla ilgili hukuki haklarımı da biliyorum. Gerekenleri yapacağım. Ben kişisel olarak Gezi Parkı’nın yeşil alan olarak kalmasından yana bir insanım. Hukuk kurallarını da biliyorum ve orada yaşanan durumları öğrencilere sorup, hukuksal açıdan incelemelerini istemek gayet normal bir durumdur.”

Haberin Devamı

Tartışmalı soruların konusu Gezi Parkı olayları

Doç. Dr. Ömer Arbek’in bütünleme sınavı için hazırladığı sorularda Gezi Parkı olayları konu alındığı iddia edilmişti. İnternet sitelerinde yer alan haberlerde Arbek’in, hazırladığı bir soruda komşuları tencere-tava çalınca sınavına hazırlanamayan bir öğrencinin yaşadığı sorunlardan bahsettiği, diğer bir soruda ise ağaçların söküldüğü bir eylemi konu alarak, bu eylemi yapan derneklerin binalarından molotof kokteylleri çıktığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Hukuk fakültesinde tartışılacak Gezi eylemi sorusu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!