Dershane öğretmenleri için MEB’e başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

Dershane öğretmenleri için MEB’e başvurular başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 09:34

MEB, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atanacakları öğretmen kadrolarının alanlarının belirlenmesi amacıyla alacağı ön başvurular bugün başladı. Adaylar 24 Haziran akşamına kadar başvuru yapabilecek. Ön başvurular için 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla yönetici, öğretmen, uzman öğretici veya usta öğretici olarak çalışma şartı aranacak.

Haberin Devamı

Ayrıca bu kanun kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde sigorta primi ödenmiş çalışma süresinin, 1 Ocak 2014 itibarıyla en az toplam altı yıl (2160 gün) olması gerekecek. Başvuru yapacakların KPSS şartı hariç olmak üzere, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde öğretmen olarak atanacaklar bakımından belirlenen şartları taşıması istenecek.

Ön başvurular http://ikgm.meb.gov.tr linki üzerinden alınacak. Ön başvuru, yalnızcadershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atanacakları öğretmen kadrolarının alanlar itibarıyla belirlenmesi amacıyla yapılacak ve başvuruda bulunanlara herhangi bir hak sağlamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!