‘Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi’ Kırşehir'de

Güncelleme Tarihi:

‘Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi’ Kırşehirde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 09:07

Kırşehir'de Ford Otosan ve Uçan Süpürge işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Kırşehir Ahi Evran Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi.

Haberin Devamı

Ford Otosan tarafından Koç Holding’in ‘Ülkem İçin Projesi’ kapsamında Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde ve en az 81 okulda uygulanacak "Bal Arıları Mühendis Oluyor" kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kırşehir Ahi Evran Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik eğitim programı düzenlendi.     

Mühendislik mesleğinin de tanıtıldığı eğitimlerde Ford Otosan mühendisleri rol model olarak kendi deneyimlerini aktardı. Öğrencilere, meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.     

Eğitime katılan öğrencilere mühendislik mesleğinin tanıtılmasının yanı sıra projenin sonunda üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere Ford Otosan'da staj imkanı da sunulacak.     

Haberin Devamı

Koç Topluluğu'nun 10 yıldır yürüttüğü proje kapsamında 81 ildeki en az 81 lisede, 8 bin 100 kız ve 8 bin 100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedefleniyor. İki yıl boyunca farkındalık eğitimleriyle sürecek projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından 5 yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!