AYT’de neler yaşandı?

Güncelleme Tarihi:

AYT’de neler yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2023 16:20

Hayalindeki üniversiteye girebilmek için YKS’de ter döken adaylar için ikinci gün de hızlı başladı. 2 milyon 573 bin 156 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testi’nin uygulanacağı sınav merkezlerine bazı adaylar geç kaldı. Bazılarının yardımına ise jandarma ekipleri yetişti. Sınavın babalar gününe denk gelmesi de heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

AYT’de neler yaşandı
DEPREMZEDENİN YARDIMINA JANDARMA YETİŞTİ
Kırklareli’nde depremzede öğrenciyi ATY sınavına 1 dakika kala jandarma ekipleri yetiştirdi. Kırklareli’nde ATY sınavına girecek olan depremzede Ali Erdemdeğer kimliğini kaybetti. Bunun üzerine İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden geçici kimlik belgesi çıkarıldı. Öğrenciyi jandarma ekipleri sınava 1 dakika kala yetiştirdi. Sınav alanına gelen jandarma ekipleri ve depremzede öğrenci alkışlarla karşılandı. Daha sonra Ali Erdemdeğer koşarak içeri girerken, çevredeki vatandaşlar jandarma ekiplerine teşekkür ettiler.

112’DEN YARDIM İSTEDİ
Elazığ’da Kekliktepe mevkiinde sınava giderken aracı bozulan ve 112’den yardım isteyen İbrahim Yıldırım, AYT sınavına geç kalacağını bildirdi. Bunun üzerine Yıldırım, polis aracına alınarak sınava gireceği Şehit Ragip Soylu Coşkun Ortaokulu’na vaktinde ulaştırıldı. Öte yandan, kimliğini evinde unutan bir öğrencinin yardımına da Şahin ekipleri koştu. Kimliği evinden alınan öğrenci sınava yetiştirildi.

Haberin Devamı

1 DAKİKA İLE SINAVI KAÇIRDILAR
Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Akif Altay Ortaokulu’nda sınava girecek olan iki kişi, saat 10.00’da kapılar kapandıktan bir dakika sonra geldi. Ancak adaylar görevliler tarafından içeriye alınmadı. Kapıda bekleyen velilerin yoğun ısrarına rağmen adaylar sınava giremeden geri dönmek zorunda kaldı.

MOTORSİKLETLİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Kütahya’da sınav nedeniyle motosikleti ile trafikte okul yanlarında yavaş bir şekilde ilerleyen Ali Baybüre, “Okullarda sınav var, dikkat etmemiz gerekir. Onlar bizim geleceğimiz. Onların dikkatini dağıtmamak için yavaş geçmeyi düşündüm. Sınavlara giren arkadaşlara başarılar dilerim” dedi. Baybüre’nin örnek davranışı takdir topladı.

BASTONUYLA SINAVA GİRDİ
Edirne’de 80 yaşındaki Şevki Kılıç, ‘okumanın yaşı yok’ diyerek AYT’ye girdi. Ülke genelinde yapılan sınavlara bazı gençler geç kalırken, 80’lik Şevki Kılıç ise elinde bastonuyla sınava gireceği okula geldi. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde sınava giren Kılıç, mezun olduğu Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü’nde sınava girerek arkeoloji bölümünü kazanmayı hedefliyor. Memuriyet yıllarında okumaya zaman bulamayan Kılıç, emekli olduğundan okumaya daha çok zaman ayırabiliyor.

Haberin Devamı

AYT’de neler yaşandı
POLİSLER YETİŞTİRDİ
Diyarbakır’da Yenişehir ilçesinde 70’inci Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde geç kalan 2 aday, sınav nedeniyle görevlendirilen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı motosikletli yunus timlerinden yardım istedi. Polis ekipleri, adayları motosiklete bindirerek sınava girecekleri okula ulaştırıldı. Adaylar da polis ekiplerine teşekkür etti.

AYT’de neler yaşandı
OKULLARI KARIŞTIRDI
Avcılar Merkez Mahallesi’ndeki Abdulkadir Uztürk Ortaokulu ile hemen yanındaki Sabancı İnsa 50’nci Yıl Lisesi’nde de saat 10.00’u gösterdiğinde bahçe kapıları kapatıldı. İnsa 50’nci Yıl Lisesi’ne kapının kapanmasından hemen sonra elinde sınava giriş kağıdı ile gelen bir öğrenci ise, bir süre çaresizce bekledi. Görevlilerle konuşan öğrenci için, velilerin de ısrarıyla kapı açıldı ve öğrenci içeri alındı. Öğrenci koşarak okul bahçesine girdi. Öğrencinin sınava gireceği okul yerine yakındaki bir başka okula gittiği için geç kaldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

BABALAR GÜNÜNDE AYT
Babalar Günü’nde kızını İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sınava getiren Önder Koldaş ise, “Çok özel bir gün tabi.. Babalar Günü olması dışında kızımın geleceğini tayin edeceği bir gün. Sınava girdi dünkü sınavdan da başarıyla çıktı. Bugünkü sınavdan da öyle çıkacağına eminim. Ona olan sevgim ve güvenim sonsuz. Şu anda hiç heyecanım yok. Eminim başarılı olacağıma. Yolu açık olsun. Onun için en iyisi neyse o olsun tek dileğim bu “ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!